Eerolan tila
Eerolan tila
Eerolan tila

Possutilat

Eerolan tila

Tietoa tilasta

  • Sami Eerolan tila Nurmossa
  • 1000 lihasian sikala
  • Siat syövät viljaa, härkäpapua, ohravalkuaisrehua, heraa ja A-Rehun rehuja

Parasta on ittelle tekeminen ja maharollisuus päättää asioista

Sami Eerola kasvattaa sikoja Keski-Nurmossa, Seinäjoen kaupungin kyljessä. Sami on tilan viides isäntä. Ensimmäiset siat Eerolaan on tulleet vuonna 1969, sikojen rinnalla pidettiin 2000-luvulle asti myös lypsylehmiä. "Nuorena isäntä pohdin, että miten voisin tilaa kehittää. Lypsylehmiin investoiminen olisi vaatinut kerralla isoja panostuksia ja lihasiat houkuttelivat myös työnkäytön takia", Sami muistelee isäntävuosiensa alkutaipaletta. Navetta siis muutettiin sikalaksi ja pian rakennettiin myös uusi sikala.

Eläimet ruokitaan omilla ja lähitilojen pelloilla viljellyllä viljalla, härkäpavulla, heralla, A-Rehun ohravalkuaisrehulla ja A-Mix-täydennysrehuilla. Siis lähes täysin suomalaisilla rehuilla.

Tila sijaitsee aivan asuinalueen vieressä, välissä on vain valtatie. Lähialueella on useampikin sikatila, tila kutsuukin kylää leikkisästi Nöf Yorkiksi. "Tässä asutuksen äärellä pitää ottaa huomioon myös naapurit. Meillä on esimerkiksi kokeilussa lannankäsittelylaite, jolla saadaan suurimmat hajuhaitat pois", Sami kertoo.

Eerolan tilan nimi tuli mukaan pakkauksiin kesällä 2016. "Teki niin mieli ruveta kaupassa kaikille kertomaan, että tämä possu on meidän tilalta, ostakaa tätä", tila muistelee kauppareissua, jolla näki ensimmäiset paketit. Ja edelleen tulee JES-tunne, kun tutut tuotteet tulevat kaupassa vastaan.

Kun maatilan työt antavat mahdollisuuden, rentoutuvat Eerolat Emma-tytön kanssa, omaa pihaa laittaen ja hirvimetsällä. Ja tietysti hyvän ruoan parissa. "Grillattu tai paistettu kassler, ribsit ja pulled pork on meidän perheen herkkuja ja joulukinkku omasta siasta, siinä on oma juttunsa", Sami jatkaa.

Hae Atrian Tiloja