Aution tila
Aution tila
Aution tila

Porsastilat

Aution tila

Tietoa tilasta

  • Aution tila sijaitsee Kauhavan Kortesjärvellä
  • Isäntäpari Janne ja Hanna Autio

Aution tila on Janne ja Hanna Aution omistama sikatila Kauhavan Kortesjärvellä. Tilan päätuotantosuunta on uudiseläintuotanto, eli tilalla tuotetaan tiineitä ensikoita porsastuotantotiloille. Ensikkojen lisäksi tilalla kasvatetaan pienimuotoisesti lihasikoja. 

Tila on Jannen kotitila ja toimi pitkään satelliittisikalana. Vuonna 2009 Janne ja Hanna ostivat lopettavan tilan sikalan naapurikylästä ja ryhtyivät myös uudiseläintuottajiksi. Se lisäsi työn vaativuutta kertaheitolla, sillä hyvien emakoiden tuottaminen vaatii tarkkuutta ja osaamista. Satelliittisikala peruskorjattiin lihasikalaksi melko pian uudiseläintuotannon aloittamisen jälkeen. 

”Myymme uudiseläimiä porsastuotantotiloille ympäri maata ja eläinkuljetukset eivät aina osu ihan virka-aikoihin. Säännöllisen epäsäännöllisesti nukun öisten noutojen välillä jopa makuupussissa sikalan sohvalla”, Janne kertoo. 

Tilan toimintaa on kolmella tontilla ja kolmilapsisen perheen arjen pyörittäminen vaatii paljon. Kymmenen uutisten jälkeen ei voi olla ihan varma, että pääsee huilahtamaan – sikalan ruokkija saattaa hälyttää tai tulla muita yllätyksiä. ”Olen asennoitunut niin, että toukokuusta lokakuuhun Jannea ei kauheasti kotona näy ja vastaan arjen pyörittämisestä yksin”, Hanna toteaa. Talvella sitten tasataan elämää ja vietetään aikaa yhdessä, Autiot jatkavat. 

Sikatilan arki on asennekysymys.

 

Tutustu tilan arkeen Instagramissa: www.instagram.com/aution_perhetila

Hae Atrian Tiloja