Rinkilän tila
Rinkilän tila
Rinkilän tila
Rinkilän tila

Porsastilat

Rinkilän tila

Tietoa tilasta

  • Neljän omistajan yhteistila. Omistajat Jouni Vaitiniemi, Hannu Kyllönen, Kari Saalasti ja Antti Isoherranen
  • Perustettu vuonna 2007
  • Tilalla yhteensä 3000 sikaa

Tuorevilja on sian paras herkku

Kari Saalasti, yksi Rinkilän tilan neljästä omistajasta, on mielissään alkuperän merkitsemisestä sianlihatuotteisiin.
”Jäljitettävyys on parasta mitä sianlihapuolelle on tullut pitkään aikaan. Se antaa kuluttajalle varmuutta siitä mitä ostaa, ja tuottajalle lisäarvoa”, Kari kertoo.
Valitessaan suomalaisen tuotteen kuluttaja saa puhdasta ja kestävällä tavalla tuotettua turvallista ruokaa.

Vastuullinen tuotantotapa on itsestään selvää Atrian sopimustuottajille.

”Ruokinta ja olosuhteista huolehtiminen ovat tärkeimmät. Meillä esimerkiksi ilmastoinnin tekniikkaan on sijoitettu rahaa, koska haluamme varmistaa eläimille hyvät olosuhteet myös kesäisin kuumaan aikaan. Ilmastointiin on liitetty viilennysjärjestelmä, jolla pystymme tarvittaessa viilentämään sikalaa.”

Ruokinnassa käytettävä vilja tulee Rinkilän tilalle lähialueen viljelijöiltä. 

”Meillä siat syövät tuoreviljaa, jota ei kuivata. Nyt tavoitteena onkin tuotannon ja ruokinnan kehittäminen huippulukemiin, mihin ei enää olekaan pitkä matka. Tuotantotavoitteet ovat erittäin korkealla ja sen se vaatii, jos meinaa pärjätä”, Kari kertoo.

Rinkilän tila on neljän osakkaan mutkattomasti toimiva kokonaisuus. Päivittäisiä tilan töitä pyörittää yksi palkattu työntekijä, tilan tärkein mies. Kokonaisuutena homma toimii kuin junan vessa eikä päätöksistä tarvitse vääntää, kun on yhteiset intressit.

”Kaikki tähtää onnistumiseen – siihen, että rauhallinen kehitystyö tuottaa tulosta. Isot päätökset teemme yhdessä.

Kullakin osakkaalla on omat, keskikokoiset sikatilat, joiden laajentaminen ei ollut järkevää. ”Välimallin jätkille” yhteisomistajuus oli investointina järkevämpi.

 

Hae Atrian Tiloja