Pihaviriän tila
Pihaviriän tila
Pihaviriän tila
Pihaviriän tila

Nautatilat

Pihaviriän tila

Pihaviriän tilalla Jalasjärvellä kasvatetaan nautoja. Nyt tilan vetovastuussa 3. ja 4. sukupolvi: Sari ja Ahti Ritola ja heidän tyttärensä Anni-Maria miehensä Juhana Pitkälän kanssa.

Tilalla on Ritolan perheessä noin 100 vuoden historia. Atrian tuottajia on oltu jo pitkään ja Ahti on aktiivisesti mukana myös Atrian ja Atrian omistajan Itikka Osuuskunnan hallinnossa.

Vuonna 2015 Pihaviriän tilalle rakennettiin oma vasikkajuottamo. Samalla Anni-Maria ja Juhana tulivat täysipäiväisesti tilalle töihin.  Vasikat tulevat tilalle ternivasikoina, eli muutaman viikon ikäisinä suoraan maitotiloilta. Vasikoiden hoidosta on päävastuu Anni-Marialla ja Juhanalla.

Perinteisen säilörehun, viljan ja kivennäisten lisäksi sonnien ruokinnassa hyödynnetään myös erilaisia elintarviketeollisuuden sivujakeita, esimerkiksi leipää, perunankuorta ja 2-laadun” suklaata. ”Suklaa on erittäin hyvä energialisä sonnien ruokinnassa”, Ahti kiittelee.

Pihaviriässä on keskitytty eläinten hoitoon ja lihantuotantoon. Peltotyöt on jo pitkään hoitanut tutut urakoitsijat. ”Suomalainen lihantuotanto perustuu kannattavaan lihantuotantoon ja hyvään eläinten hoitoon. Siinä porukassa haluamme olla jatkossakin mukana ja sillä asenteella töitä tehdään joka päivä”, Pihaviriän väki toteaa.

Hae Atrian Tiloja