Koivukummun tila
Koivukummun tila
Koivukummun tila
Koivukummun tila

Nautatilat

Koivukummun tila

Tietoa tilasta

  • Tilan isäntä Jaakko Anttonen aloitti lihakarjantuotannon 30 vuotta sitten. Lapset Juho ja Johanna osallistuvat tilan töihin.
  • Tilalla on noin 80 emolehmää ja noin 400 pihvivasikkaa.
  • Anttosen isä hankki tilan sotien jälkeen.

Yrittämisen vapaus on voimissaan

Jaakko Anttonen aloitti kotitilallaan lihakarjatuotannon 30 vuotta sitten. Anttosen isä osti tilan sotien jälkeen ja piti siellä lypsykarjaa. Tila ehti olla perikunnan hallussa kymmenisen vuotta ennen kuin nuori Jaakko kiinnostui lihantuotannosta. Alussa Jaakolla oli tilalla noin 30 sonnia loppukasvatuksessa. Vuosien mittaan tilaa on laajennettu mittavasti. Nyt se muodostuu kahdesta tilasta – vanhasta ja uudemmasta – joilla on tietä myöten kuljettuna välimatkaa seitsemän kilometriä. Jaakko on kasvattanut uudempaa tilaa ostamalla sen ympäriltä pieniä tiloja ja peltoalaa. Hän on satsannut peltoihin, ja tilalla on salaojitettu reilut 100 hehtaaria peltoa. Uuden tilan ympärillä on noin 160 hehtaaria hyvälaatuista peltoa.

Naudankasvattaja luottaa suomalaisen kuluttajan laatutietoisuuteen

Anttosen tilalla eläinten hyvinvointi varmistetaan asianmukaisilla olosuhteilla. Kummallakin tilalla eläimet elävät kylmäpihatoissa, loppukasvattamo sijaitsee uudemmalla Koivukummun tilalla. – Pihvieläimelle kylmäpihatto on paras ratkaisu. Kun eläimellä on riittävästi tilaa vapaus liikkua, puhtaat kuivikkeet ja tuulensuoja, ei se kärsi kovillakaan pakkasilla. Pitkillä pakkasjaksoilla lannanpoisto aiheuttaa ongelmia eivätkä eläimet välttämättä kasva niin hyvin, kun ne käyttävät ravintoa lämmöntuottamiseen, Jaakko kertoo. Jaakko luottaa siihen, että suomalainen kuluttaja ostaa tulevaisuudessakin suomalaista lihaa, jos sitä vain on tarjolla. Hintakaan ei välttämättä ole kuluttajalle ongelma. – Maanviljelijät ovat aika tiukassa kontrollissa – byrokratia ja ympäristön paine rassaavat toisinaan – mutta onneksi tietty yrittämisen vapaus on vieläkin voimissaan, Jaakko summaa.

Hae Atrian Tiloja