Koivukummun tila
Koivukummun tila
Koivukummun tila
Koivukummun tila

Nautatilat

Koivukummun tila

Tietoa tilasta

  • Tilan omistavat sisarukset Juho ja Johanna Anttonen.
  • Heidän isänsä Jaakko Anttonen aloitti lihakarjantuotannon 30 vuotta sitten.
  • Tilalla on noin 80 emolehmää ja noin 400 pihvivasikkaa.
  • Anttosten isoisä hankki tilan sotien jälkeen.

Yrittämisen vapaus on voimissaan

Suomessa ja muualla maailmassa maatalous on kehittynyt koneellistumisen myötä ja tilakoot ovat kasvaneet. Niin Koivukummunkin tilalla, jota isännöivät sisarukset Juho ja Johanna Anttonen.

Sisarusten isä Jaakko Anttonen aloitti lihakarjan pidon Joroisissa noin 30 vuotta sitten ja 2000-luvun alkupuolella hänelle avautui mahdollisuus kehittää tilaa huomattavasti. Kun jälkikasvu oli kiinnostunut maataloudesta, varmisti kehittäminen tilan elinkelvollisuuden myös tulevaisuudessa.

Juho ja Johanna Anttonen ostivat tilan vuonna 2015 isänsä kuoleman jälkeen ja hoitavat tilaa pääosin kahdestaan. Lisäksi tilalla työskentelee yksi vakituinen työntekijä ja kiireapua hankitaan tarvittaessa.

-Kai sitä jo lapsena kasvoi tähän työhön, kun isän mukana kulki. Valinta jatkaa hänen työtään oli melko selviö, vaikka ei arvattu sen hetken näin nopeasti tulevan, sisarukset kertovat.

Nyt Juhon ja Johannan hoidossa olevalla tilalla on noin 600 eläintä. Lukuun sisältyy tilan emolehmäkarja ja 6 kuukauden iässä loppukasvatukseen tulevat liharotuiset sonnit ja hiehot. Tilan emolehmät sijaitsevat vanhassa pihatossa kotipaikalla, missä lihakarjanpito on aikoinaan aloitettu. Loppukasvatukseen tulevat eläimet asuvat Koivukummun tilakeskuksessa. Vasikoita tulee Anttosten tilalle lähiseudun emolehmätiloilta. Pihvirotuisten sonnien ja hiehojen lihan tunnistaa kaupassa ja ravintolassa Atria Hienoin Pihviliha -merkinnästä.

Naudankasvattaja luottaa suomalaisen kuluttajan laatutietoisuuteen

Anttosen tilalla eläinten hyvinvointi varmistetaan asianmukaisilla olosuhteilla. Kummallakin tilalla eläimet elävät ilmavissa kylmäpihatoissa. Pihvieläimelle kylmäpihatto on paras ratkaisu. Kun eläimellä on riittävästi tilaa ja vapaus liikkua, puhtaat kuivikkeet ja tuulensuoja, ei se kärsi kovillakaan pakkasilla. Lisäksi eläimet kasvattavat talveksi paksumman karvan suojaamaan kylmältä. Tilan emolehmät pääsevät kesäisin laiduntamaan vasikoiden kanssa, ja osa ulkoilee myös talvisin. Loppukasvavilla eläimillä on vinomakuupohja pihatossa, mitä kuivitetaan kelistä riippuen joka toinen päivä tai päivittäin turpeella tai ruokohelvellä.

Anttosen sisarukset ovat nuoria maanviljelijöitä, joilla riittää uskoa suomalaiseen maatalouteen ja he tietävät, että siihen on panostettava, jos aikoo onnistua.

Hae Atrian Tiloja