Hannulan Tila
Hannulan Tila
Hannulan Tila
Hannulan Tila

Nautatilat

Hannulan Tila

Sievissä, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalla Hannulan tilalla kasvatetaan luomupihvikarjaa. Tilaa isännöivät isä ja poika, Ahti ja Jussi Hannula. Jussi on tilan neljättä sukupolvea, tilan historia Hannulan suvussa ulottuu vuoteen 1941.

Hannulan tila on luomutila, mikä tarkoittaa, että eläimet syövät luonnonmukaisesti tuotettua rehua ja niiden ulkoilulle ja olosuhteille on tavanomaista tuotantoa kovemmat vaatimukset. (Luomutuotannosta voit lukea lisää täältä – linkki luomusivulle https://www.atriatuottajat.fi/atrianauta/luomutuotanto/luomutilantuotanto/Sivut/default.aspx).

Tilalla on 80 emolehmää, jotka poikivat keväisin ja kesän emot viettävät vasikoidensa kanssa pääosin laitumella. Talvet kuluvat pihatossa. Vasikat kasvatetaan teuraaksi omalla tilalla.

Hannulan tilan naudat ovat limousin-rotuisia. Limousinit ovat tyypillisesti sirorakenteisia mutta lihaksikkaita joten poikimiset ovat helppoja. Limousin-nautojen päiväkasvu on hyvä ja liha on vähärasvaista., kertovat Ahti ja Jussi rotuvalintansa taustoja.

Pihvilihan lisäksi tilalla tuotetaan ruista ja kauraa elintarvikkeeksi. ”Luomutilalla kotieläimet ovat tärkeitä kasvinviljelynkin onnistumiseksi, sillä esimerkiksi eläinten lanta on arvokasta lannoitetta pelloille”, Ahti toteaa.

Hae Atrian Tiloja