Naudan arvokkain osa. Mureaa lihaa, jossa ei juuri rasvaa eikä jänteitä ole. Keskipalasta (coeur de filet) tehdään arvokkaita pihvejä. Päädyt sopivat esimerkiksi vartaisiin.
2. Ulkofile
Maukasta ja mureaa pihvilihaa. Suurempaa kuin sisäfilee ja hieman rasvaisempi, erityisesti, jos siihen jätetään makurasva.
3. Entrecôte
Rasvaisuutensa ansiosta maukkainta pihvilihaa. Pihvinrakastajan pihvi.
4. Ulko- ja Pyöröpaisti
Erinomainen liha esimerkiksi karjalanpaistiin ja patoihin. Myös palvina hyvää.
5. Sisäpaisti
Naudan suurin paisti. Käytetään esimerkiksi patoihin ja stroganoviin. Maukasta myös grillilihana.
6. Kulmapaisti
Sidekudospitoisempaa paistia. Käytetään usein kastikkeisiin ja patoihin sekä paisti- jauhelihaan.
7. Paahtopaisti
Arvokkain paisti. Nimensä mukaan suosittua paahto- paistina. Mureudeltaan sopii myös pihviksi.
8. Kuve
Käytetään pääsääntöisesti jauhelihan raaka-aineeksi.
9. Kyljet
Käytetään yleensä jauhelihan raaka- aineeksi, mutta kylkiosista saadaan myös erinomaiset ribsit. Tällöin liha esikypsennetään joko uunissa tai suolavedessä, loppukypsennys ja maustaminen tehdään mieluiten grillissä.
10. Rinta
Suosiotaan kasvattava herkku, joka vaatii pitkän kypsennyksen pehmen- tyäkseen. Myös karjalanpaistin raaka-aine.
11. Lapa
Käytetään useimmiten keittolihana tai jauhelihan raaka-aineena. Myös karjalanpaistin raaka-aine.
12. Etuselkä
Hyvää keittolihaa, jota voidaan myös hauduttaa ylikypsäksi maustetuksi pulled beefiksi. Etuselästä saa myös vaikka rosvopaistin. Myös karjalanpaistin raaka-aine.
13. Potkat
Vaativat pitkää kypsentämistä, mutta ovat naudan maukkaimpia paloja. Tehdään esimerkiksi luullisena osso bucoa tai luuttomana pulled beefiä.
14. Häntä
Häränhäntä on pitkään haudutettavaa herkkua. Myydään tukkuasiakkaille ja viedään ulkomaille.