Yliluoman tila
Yliluoman tila

Kanatilat

Yliluoman tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäparit Antti ja Senni Yliluoma sekä Mikko ja Mari Yliluoma.
  • Broilereita kasvatettu vuodesta 2011

Vastuu ja työt jaettu kahden perheen kesken

Yliluoman tila on maatalousyhtymä, jonka isännät Mikko ja Antti Yliluoma ovat veljeksiä. ”Meillä on sekä broilerimunittamo että –kasvattamo“, kertovat Antti ja Mikko. Antti vastaa munittamosta ja Mikko huolehtii kasvattamosta. Lisäksi tilalla työskentelevät Mikon vaimo Mari ja Antin vaimo Senni.

Seinäjoen Ylistarossa sijaitsevalla Yliluoman tilalla kasvaa myös lihakarjaa, on kasvanut jo 70-luvulta lähtien. Pelloilla viljellään vehnää broilereille sekä ohraa ja nurmirehua lihanaudoille. Tilan peltojen tuottama sato syötetään kokonaan omille eläimille.

Tilalla on pitkä historia.

“Jo 1900-luvun alussa meidän isän paappa tuli vävyksi tälle tilalle. Sen jälkeen tila onkin siirtynyt aina isältä pojalle tai pojille“, Antti kertoo. “Vuodesta 2002 tila on ollut meillä veljeksillä“.

Tilalla aloitettiin siipikarjan kasvatus kalkkunoilla vuonna 1998 ja tuotantoa laajennettiin vuonna 2003. “Toinen kalkkunahalleista muutettiin vuonna 2010 broilerimunittamoksi, kun Atrian ketjussa oli tarvetta munittajille “, Antti muistelee. “Ja sitten vuonna 2011 päätimme keskittyä vain broilereihin, ja muutimme toisenkin kalkkunahallimme broilerikasvattamoksi“, jatkaa Mikko.

Tilalla riittää vilskettä, sillä Antilla ja Sennillä on kaksi tytärtä ja Mikolla ja Marilla tytär ja kaksi poikaa. Vanhimmalla ja nuorimmalla lapsella on ikäeroa vain 5 vuotta.

Mikon ja Marin vapaa-aikaa tahdittavat lasten touhut ja harrastukset. Koko perheen voimin käydään mm. kesäisin iltarasteilla. Omalla ajallaan Mikko pyöräilee ja metsästää, Mari kuopsuttaa puutarhaa ja lenkkeilee. Mikon ja Marin perheessä harrastetaan myös ratsastusta.

Antti pitää kaikesta luontoon liittyvästä. Metsällä seurana kulkee riistan ajossa karkeakarvainen mäyräkoira Manta. Senni ompelee mielellään, kun vapaa-aikaa maatilan töiltä ja tytöiltä jää.

Yliluoman tila

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet