Välikosken tila
Välikosken tila
Välikosken tila
Välikosken tila

Kanatilat

Välikosken tila

Tietoa tilasta

 

  • Ollut saman suvun hallussa vuodesta 1580
  • Nykyinen isäntäpari Tuomas ja Anu-Maarit Välikoski
  • Edellinen isäntäpari aloitti broilertuotannon vuonna 1978
  • Tilalla harjoitetaan myös maa- ja metsätaloutta

Maataloustöitä vuodesta 1580

Välikosken tilalla historia on vahvasti läsnä. Tilan 16. isäntänä juuri aloittaneen Tuomas Välikosken jokainen työpäivä alkaa pihapiirissä, jota suvun rakentamat talot sekä tuotantorakennukset kehystävät ja jota suvun raivaamat pellot rajaavat. Katse on kuitenkin vahvasti tulevaisuudessa.

 ”Tästä on hyvä aloittaa, mutta odotan jo innolla, että pääsen jättämään oman kädenjälkeni” kertoo Tuomas.

Tuomaksen vanhemmat Markku ja Helena Välikoski ryhtyivät broilerikasvattajiksi vuonna 1978. Tällä hetkellä tilan broilereiden ruokinnassa hyödynnetään omilla pelloilla viljeltyä viljaa, ja hallit lämmitetään omista metsistä saatavalla bioenergialla.

Aiemmin tilalla on ollut niin lypsylehmiä kuin sikojakin ja koneurakointiakin on harjoitettu, mutta nyt keskitytään vahvasti siipikarjaan.

Jatkossa Välikosken tilalla on tuplasti broileriosaamista, sillä myös Tuomaksen vaimo Anu-Maarit on broileritilalta kotoisin. Molemmat ovat koulutukseltaan agronomeja ja he kokevat tekevänsä arvokasta työtä.

 ”On kunnia kuulua niiden maatilojen joukkoon jotka tinkimättömällä työpanoksellaan varmistavat, että kuluttaja voi syödä laadukasta ja kotimaista lihaa ympäri vuoden” pariskunta kiteyttää.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet