Uusi-Hemmingin tila
Uusi-Hemmingin tila
Uusi-Hemmingin tila

Kanatilat

Uusi-Hemmingin tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Ari ja Anna-Maria Holm. Perheeseen kuuluu kolme tytärtä.
  • Tilalla on kasvatettu broilereita vuodesta 2000 lähtien
  • Tilan pelloilla kasvaa hevosille heinää ja linnuille vehnää.

”Täällä linnut ja hevoset elävät vierekkäin sulassa sovussa”

Uusi-Hemmingin tila on vanha nurmolainen sukutila, jonka juuret ulottuvat aina 1500 luvulle saakka. Tilalla on pitkät perinteet karjankasvatuksesta, mutta 1990-luvun puolivälissä tuotantosuunta vaihtui. Broilerimunittamo aloitti toimintansa Uusi-Hemmingin tilalla 1989, ja toimintaa laajennettiin 1998. Vuonna 2000 tila aloitti broilerikasvatuksen.

Sukutilan nykyinen isäntä Ari Holm oli vasta 22-vuotias, kun isännän paikka tuli yllättäen täytettäväksi.

”Isäni kuoli 45-vuotiaana. Niihin aikoihin olin musiikinopettajana kansalaisopistolla, ja opiskelin työn ohessa. Joskus ehkä vähän harmitti, että jatko-opiskeluun ei tullut mahdollisuutta, mutta enää se ei harmita”, toteaa kitaraa soittava Ari, joka on perinyt musikaalisuuden isältään. 

”Isäni oli soittaja, kun tuli tänne vävyksi. Tila on äidin kotitila, ja äitini oli omaa sukua Hemminki.”

Ari nauttii maatalousyrittäjän monipuolisista työpäivistä. Tilalla on broilerikasvattamon lisäksi 26-paikkainen ratsutalli sekä sen yhteydessä maneesi. Isännän mukaan hevoset ja kanat elävät tilalla sulassa sovussa vierekkäin.

Ari harjoittaa myös koneurakointia, ja löytyypä markilta myös äänitysstudio. Musiikki ja soittohommat ovat tauolla ajan puutteen vuoksi, mutta isäntä lupaa jatkaa säveltämistä heti kun ajat ovat suotuisat.

”Mukavaa tällaisella tilalla on se, ettei koko ajan tarvitse kulkea pelkkää navetan ja tuvan väliä, ja ympärillä on ihmisiä.”

Työt on jaettu siten, että Ari vastaa broilereista, koneurakoinnista ja peltotöistä, ja Anna-Maria-vaimon vastuulla on eläinten hyvinvointi.

”Eniten meitä harmittaa huonosti hoidetut eläimet ja asiat. Anna on eläinten kanssa niin hyvä. Toki molempien on pakko hallita kaikki työt.”

 Holmin perheeseen kuuluu kolme tytärtä, jotka viihtyvät jo tilan töissä, varsinkin tallilla, vaikka ovat vielä pieniä. 

Arin iäkäs isoäiti asuu Hemmingin talon päärakennuksessa omassa asunnossaan, eli tilalla asuu kolme sukupolvea, kuten perinteisesti on ollutkin tapana. 

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet