Tuomelan tila
Tuomelan tila
Tuomelan tila
Tuomelan tila

Kanatilat

Tuomelan tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Heikki ja Katrina Tuomela, lapset Hannu, Heidi ja Markus
  • Tila sijaitsee Itäkylässä kraatterijärven itärannalla. 
  • Broilereita kasvatettu vuodesta 1991

Lapsetkin ovat oppineet työntekoon

Tuomelan tilalla Itäkylässä on kasvatettu broilereita vuodesta 1991. Itse tilan historia ulottuu 200 vuotta ajassa kauemmas. 

Nyyssölän tila siirtyi Heikki ja Katrina Tuomelan omistukseen vuonna 1991 ja siitä alkoi tilan määrätietoinen kehittäminen. Ennen kuin ryhtyivät täysipäiväisiksi maatalousyrittäjiksi, heillä   molemmilla oli työpaikka tilan ulkopuolella: Heikki oli töissä Rannilassa ja Katrina  farmaseuttina apteekissa. 

Perheeseen kuuluu kolme lasta, jotka osallistuvat tilan töihin aktiivisesti.

”Työtä riittää aina, ja lapsetkin ovat oppineet tässä työntekoon. Meillä ei ulkopuolisia työntekijöitä ole, eli olemme pärjänneet oman perheen työpanoksella” Heikki kertoo.

Tuomelat ovat rakentaneet broilerikasvatustiloja neljä kertaa, vuosina 1991, 1996, 1999 ja 2009. Tällä hetkellä kasvatuspaikkoja on 90 000. Myös viljelysmaiden määrä on moninkertaistunut, ja peltoa on viljelyksessä nyt noin 120 hehtaaria.

Tuomelan tilan broilerikasvattamot lämpiävät kotimaisella energialla. Hakepuu hankitaan lähialueen metsänomistajilta, ja syntyvää lämpöä myydään lisäksi kylän koululle.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet