Saunamäen tila
Saunamäen tila
Saunamäen tila

Kanatilat

Saunamäen tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Juhani ja Hilkka Juusola. 
  • Sukupolvenvaihdos tehtiin 1987
  • Broilereiden kasvatus alkoi vuonna 2000, sitä ennen tilalla toimi munituskanala.

Munituskanala vaihtui broilerikasvatukseen

Saunamäen tilalla Peräseinäjoella aloitettiin broilerinkasvatus vuonna 2000. Sitä ennen tilalla toimi munituskanala.

Saunamäen isäntä Juhani Juusola on kotoisin Pohjois-Suomesta. Sukupolvenvaihdos Hilkka-vaimon kotitilalla tehtiin vuonna 1987

”Kun aloitimme, tässä oli viisi lehmää ja muutama vasikka. Me otettiin vähän lihakarjaa lisäksi. Ajatus munituskanalan perustamisesta syntyi pikku hiljaa. Hilkan siskon tilalla oli kanoja, ja tiesimme, että munituskanaloista on pulaa.  1989 ruvettiin sitten rakentamaan hallia, ja seuraavana vuonna otettiin ensimmäiset kanat. Siihen aikaan pankista annettiin valuuttalainaa, ja kaikki tietää miten siinä kävi: kynnet on syöty nauhoja myöten.”

Saunamäen tilan isäntä on edelleen innostunut työstään.

”Onhan tämä hemmetin mukavaa hommaa. Saa tehdä asioita omaan malliinsa. Ammatinvallintakysymyshän tämä on, joten ei kannata valittaa.”

Juhani on sitä mieltä, että erilaisten ongelmien ratkaiseminen pitää mielen virkeänä.

”Muutenhan päivät olisivat aivan samanlaisia”, hän naurahtaa.

Hilkalla ja Juhanilla on kolme aikuista lasta ja kolme lapsenlastakin. Omista lapsista Kalle on ollut tilan töissä mukana pikkupojasta lähtien, ja hän on ajatellut jäädä aikanaan tilaa jatkamaan, broilereilla tai ilman.  

Juusolat viljelevät tiluksillaan kanojen ruuaksi vehnää. Porkkanaa ja sokerijuurikastakin pelloille on kasvanut. 

Hilkka harrastaa liikuntaa, mutta Juhanilla harrastukset rajoittuvat työntekoon. Kun kasvatuksessa tulee 13 päivän tauko, päivät kuluvat paikkoja puhdistaessa ja korjaillessa. 

”Tilalla työ, vapaa-aika ja harrastukset täyttävät päivät täydessä sekamelskassa. Tästä voi päätellä, että maalla on mukavaa”, isäntä vitsailee. 

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet