Pirttiniemen tila
Pirttiniemen tila
Pirttiniemen tila
Pirttiniemen tila

Kanatilat

Pirttiniemen tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Tuija ja Markku Seppälä.
  • Tila on ollut Seppälän suvun omistuksessa vuodesta 1917 lähtien.
  • Broilereiden kasvatus alkoi marraskuussa 1979.
  • Tilalla viljellään kauraa, vehnää, ohraa ja tattaria sekä harjoitetaan metsätaloutta.

”Uutta opittavaa riittää joka päivä”

Mänttä-Vilppulassa sijaitsevaa Pirttiniemen tilaa isännöivät Tuija ja Markku Seppälä. Pirttiniemen tila tuli Seppälän suvun omistukseen vuonna 1917, joten Tuija ja Markku ovat kolmas isäntäpari tilalla.

”Isäni isä osti tämän paikan. Hän oli kauppias ja kotoisin suvun kantatilalta Ruovedeltä. Pirttiniemen tilan hän hankki harjoittaakseen myös maataloutta”, kertoo Markku, joka on vastannut Tuijan kanssa tilanpidosta 1990-luvulta lähtien.

Myös vuosi 1979 on merkitty tilan historiankirjoihin, sillä silloin saapuivat ensimmäiset broilerit Pirttiniemeen kasvamaan.

”Saarioinen haki juuri siihen aikaan broilerkasvattajia, joten päätimme tarttua tilaisuuteen”, Markku kertoo.

Broilereiden kasvatus on haasteellista ja vaativaa työtä. Markusta tuntuukin, että opittavaa riittää yhä edelleen. Kun Saarioisten broilerinkasvattajista tuli Atrialaisia, paletti meni monilta osin uusiksi. Seppälät kokivat uuden tilanteen pelkästään positiiviseksi haasteeksi ja piristysruiskeeksi.

Työssään he pyrkivät tekemään aina parhaansa. Esimerkiksi eläinten hyvinvointi on kunnia-asia, josta Pirttiniemessä ei tingitä.

”Siitä ei ole varaa tinkiä. Tämä on pitkäjänteistä hommaa ja tavallaan myös pätkätyötä: kun yhden erän saa kasvatettua ja hallit sen jälkeen pestyä, tulee pieni hengähdystauko ennen seuraavaa erää.”

Seppälän perheeseen kuuluu kolme lasta ja yksi lapsenlapsi. Lapset asuvat jo omillaan. Heistä yksi tulee jatkamaan tilaa aikanaan.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet