Piirron tila
Piirron tila
Piirron tila
Piirron tila

Kanatilat

Piirron tila

Tietoa tilasta

  • Tilalliset Kari ja Tarja Piirto. Poika Ville Piirto on ryhtymässä seuraavaksi isännäksi.
  • Tilan edellinen isäntäpari Eero ja Aira Piirto. Laulajana tunnettu Eero Piirto muistetaan pohjalaisuuden tulkkina.
  • Piirron tilalla on kasvatettu broilereita vuodesta 1991.

”Broileri on parasta Kolmen juuston kerman kanssa”

Kurikan Miedossa sijaitseva Piirron tila on vanha sukutila ja yksi Kurikan perustiloista. Tilan komea päärakennus on seisonut nykyisellä paikallaan aina rakentamisvuodesta 1894 lähtien.

Tila siirtyi nykyisen isännän Kari Piirron vastuulle vuonna 1988, jolloin hän puolisonsa kanssa kävi vielä tilan ulkopuolella töissä. Kun broilerikasvatus vuonna 1991 alkoi, Kari jäi päätoimiseksi isännäksi. 2003 tehdyn laajennuksen ei jälkeen puoliso Tarjakaan enää ehtinyt muihin töihin.

Perheeseen kuuluu neljä lasta, jotka kaikki ovat jo aikuisia. Lapsista nuorimmainen, Ville, aikoo opintojensa jälkeen jäädä jatkamaan tilanpitoa.

”Broilerikasvatus on aina ollut mielenkiintoista työtä. Jokainen lintuerä on aina erilainen, eikä homma voi sen takia muuttua koskaan rutiiniksi: aina täytyy tsempata, ja lintuja pitää osata lukea ja kuunnella. Kun linnuille luo mahdollisimman hyvät olosuhteet, ne voivat hyvin ja kasvavat paremmin, ja sitä kautta tulee hyöty myös kasvattajalle.

Piirron perheessä syödään broileria vähintään kahdesti viikossa.

”Koskaan emme ole kyllästyneet broilerin lihaan: parasta se on uunissa haudutettuna kolmen juuston kermassa. Pyrimme valitsemaan kaupasta ne tuotteet, joissa on oman tilan nimi. Usein ostamme pakastimeenkin oman tilan lihaa, sillä sitä on kuitenkin tarjolla aika harvoin”, Tarja ja Kari kertovat.

”Kyllähän siinä tietynlaista ammattiylpeyttä tuntee, kun Piirron tilan nimi on painettu pakkaukseen. Kaikki mahdollinen on sen asian eteen tehty.”

Piirron tilan mailla viljellään vehnää ja kauraa broilereiden rehuksi. 

Kari ja Tarja harrastavat liikuntaa ja ovat aktiivisesti mukana monenlaisessa yhdistystoiminnassa. 

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet