Penttilän tila
Penttilän tila
Penttilän tila

Kanatilat

Penttilän tila

Tietoa tilasta

  • Tila on perustettu vuonna 1560.
  • Isäntinä Jouko ja Mikko Penttilä. 
  • Broilerikasvatus aloitettiin 1972. Tilalla kasvatetaan myös lihasikoja.

Kolmannen polven broilerikasvattaja

Penttilän tilalla Nurmossa on kasvatettu broilereita jo vuodesta 1972. Uraauurtavan työn Etelä-Pohjanmaan ensimmäisinä broilerikasvattajina aloittivat Penttilän veljekset Erkki, Martti ja Reino. Kun toiminta laajeni, veljekset jatkoivat kasvatusta kukin omalla tilallaan. 

Erkin tila siirtyi vuonna 1997 tehdyllä sukupolvenvaihdoksella Jouko Penttilän vastuulle. Nykyään Jouko hoitaa tilaa yhdessä poikansa Mikon kanssa, eli Mikko edustaa broilerintuottajana jo kolmatta sukupolvea. 

Mikko tuli kotitilalle töihin heti armeijasta päästyään. Maatalouskoulun hän kävi ennen armeijaa, eli tulevaisuudensuunnitelmat olivat tiedossa jo varhaisessa vaiheessa.

Penttilän tilalla kasvatetaan broilereiden lisäksi myös lihasikoja. Oman pellon vilja meneekin kaksi- ja nelijalkaisten ruuaksi.

Jouko ja Mikko Penttilä ovat samaa mieltä siitä, ettei maatalousyrittäjän ammatti ole ollenkaan hassumpi valinta.

”Pienestä pitäen kun on tätä hommaa tehnyt, vaikea on määritellä, mikä tässä on hienointa. Kai tässä on oma vapautensa. Välillä päivystetään 24 tuntia vuorokaudessa ja joskus tulee vähän pidempiä taukoja.”

Grillikausi kun alkaa, se tietää piikkiä sekä sian- että broilerinlihan kulutukseen. Penttilässäkin grilli on kuumana pitkin kesää.

”Broileria grillataan meillä paljon, ja sitä käytetään monella tapaa. Parasta broileri on chilillä maustettuna. Anun kanssa molemmat tykätään ruuanlaitosta”, kertoo Jouko, joka taitaa myös hirvipaistin valmistuksen.

Ruuanlaiton ja hirvenmetsästyksen lisäksi Jouko käy golfaamassa, jos aikaa jää. Yhteistä vapaa-aikaa Anu ja Jouko viettävät ulkomaanreissuilla.

Anu Penttilä on osakkaana ja työskentelee Ala-Fossin maatalousyhtymässä.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet