Panulan tila
Panulan tila
Panulan tila

Kanatilat

Panulan tila

Tietoa tilasta

  • Broilereita tilalla vuodesta 1998.
  • Tilalliset Heikki ja Mikko Panula

”Jos kuluttajaa kiinnostaa, olen valmis kertomaan tuotannosta lisääkin”

Heikki Panula kasvattaa broilereita yhdessä poikansa Mikon kanssa Panulan tilalla Lapualla. 

Heikki osti tilan vuonna 1998 ja jatkoi jo aikaisemmin tilalla ollutta broilerituotantoa, jota laajennettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000. Toinen laajennus tehtiin vuonna 2009.

Heikki kasvattaa myös sikoja. Hän on osakkaana porsastuotantosikalassa, josta porsaat tulevat hänen omaan lihasikalaansa.

Tilan pelloilla kasvatetaan vehnää broilereille ja ohraa sioille, silloin tällöin myös kauraa ja rypsiä. Oma vehnä ei aivan riitä lintujen tarpeeseen, vaan vehnää ostetaan lisäksi jonkin verran lähialueilta.

Tilalla tehdään sukupolvenvaihdosta pikku hiljaa. Käytännön työt ovat jo siirtyneet Mikon vastuulle.

Heikki on koulutukseltaan agronomi. Koulutus ei ole mennyt hukkaan:

”Jos rippikoulun jälkeen olisi mennyt suoraan sikalaan, jossain vaiheessa varmasti olisi tullut mieleen, että olisihan niitä koulujakin voinut käydä. Nyt ei tarvitse harmitella, sillä tämä on ollut aivan oma valinta”, Heikki nauraa.

Panulan tilalla viljeltiin perunaa aina 1990-luvun puoliväliin asti, ja kun Heikki tuli isännäksi, hän osti ensiksi sikalan ja seuraavana vuonna broilerihallin.  

Oman tilan nimi broileripakkauksessa on Panulan isännän mielestä hieno saavutus.

“Siitä näkee, kuka ihan oikeasti on tuottanut lihan. Ystävä- ja tuttavaperheessä on aina niitä, jotka kertovat ostaneensa Panulan tilan lihaa. Niitä juttuja on mukava kuulla.”

“Jos kuluttajaa kiinnostaa, olen valmis kertomaan tuotannosta lisääkin. Kun leikkaamoa kehitetään, myös sikapuolella pystytään entistä enemmän siirtymään tuotteisiin, joissa näkyy tuottajan nimi”, toteaa Heikki, joka on ollut pitkään mukana Itikka Osuuskunnan ja Atrian hallinnossa.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet