Niemistön tila
Niemistön tila
Niemistön tila

Kanatilat

Niemistön tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Mikko ja Anu Niemistö, perheeseen kuuluu kolme pientä lasta.
  • Tilalla on kasvatettu broilereita vuodesta 1991.
  • Niemistöt kasvattavat ja valmentavat ravihevosia.

”Kevät on parasta aikaa. Sitä oikein odottaa, että pääsisi pellolle”

Niemistön perhetilalla Seinäjoella on kasvatettu broilereita vuodesta 1991. Tila on ollut saman suvun hallussa 1900-luvun alusta lähtien. Nyt sitä luotsaavat Mikko ja Anu Niemistö. Perheeseen kuuluu kolme pientä lasta.

”Isä ja äiti aloittivat broilereiden kasvatuksen. He asuvat tässä samassa pihapiirissä ja ovat vielä kakkosisäntinä tilalla”, kertoo Mikko.

Sukupolvenvaihdos Niemistön tilalla tehtiin 2011. Mikolle oli jo pienestä pitäen selvää, että hänestä tulee tilan seuraava isäntä.

”En minä paljon kouluun kerinnyt”, hän naurahtaa.

Niemistön tilalla on aina ollut hevosia. Aikoinaan hevosia käytettiin työnteossa, ja jo pitkään Niemistöillä on ollut ravihevosia. Perinne on siirtynyt isältä pojalle, sillä myös Mikko on innokas hevos- ja raviharrastaja. Hänen tähän mennessä tunnetuin hevosensa on ollut lämminveriruuna Gunrunner.

Myös Anu on hevosharrastaja, mutta hänen lajinsa on ratsastus. Ehkäpä tilalle jossain vaiheessa hankitaan myös ratsuhevonen.

Mikko nauttii työnteosta, ja sitä maatilalla aina riittää, varsinkin keväällä.

”Kevät on parasta aikaa. Sitä oikein odottaa, että pääsisi pellolle. Kyllä tässä hommassa aika paljon tulee hyötyliikuntaa ja askeleita päivän mittaan.”

Niemistön tilan pelloilla viljellään kanoille vehnää ja hevosille kauraa.

Auneskylässä Kyrönjoen rannalla sijaitsevalle tilalle on rakennettu juuri lämpökeskus, ja Mikko miettii kasvattamon laajentamista, eli suunta on eteenpäin.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet