Marttalan tila
Marttalan tila
Marttalan tila
Marttalan tila

Kanatilat

Marttalan tila

Tietoa tilasta

  • Tila ollut saman suvun hallussa vuodesta 1722 lähtien.
  • Isäntäpari Paavo ja Laura Marttala. Perheeseen kuuluu neljä lasta.
  • Broilerinkasvatus aloitettiin vuonna 1989. 
  • Tilalla viljellään vehnää ja rypsiä. Vehnä syötetään broilereille.

”Jos rehua on mennyt hyvin, silloin tietää, että linnut kasvavat”

Marttalan perhetilalla Ylistarossa on kasvatettu broilereita vuodesta 1989. Kasvattamoa on laajennettu sen jälkeen kaksi kertaa.

Marttalan tila on ollut saman suvun hallussa aina vuodesta 1722 lähtien. Nykyään isäntänä toimii Paavo Marttala, joka vaimonsa Lauran kanssa aloitti tilanpidon noin 30 vuotta sitten.

Ennen broilereita tilalla on ollut kanoja ja sikoja. 

”Broilerinkasvatus on mielenkiintoista työtä, ja olen tyytyväinen, kun tuli homma aikoinaan aloitettua”, tuumaa isäntä, joka pitää erityisesti siitä, että työn tuloksen näkee nopeasti.

”Olosuhteiden pitää olla kasvattamossa mahdollisimmat hyvät, sillä ne vaikuttavat tulokseen suoraan. Juuri tämän takia lintujenkasvatus on niin mielenkiintoista. Aamulla katsotaan tietokoneelta, paljonko linnut ovat syöneet rehua. Jos rehua on mennyt hyvin, silloin tietää, että linnut kasvavat, ja jos sitä on mennyt vähemmän, sitten pitää miettiä, mikä on vikana.”

Isäntäpari on jakanut työt niin, että Paavo keskittyy kanalan rutiineihin ja Laura tekee kotityöt sekä auttaa kasvattamossa aina kun tarvetta tulee. Harrastuksiin ei juurikaan jää aikaa.

”Ehkä ajanpuute on vain selitystä. Enemmän pitäisi vapaa-aikaa viettää ja reissata.”

Lapset osallistuvat tilan töihin myös sen minkä ehtivät.

”Lastauksen aikana he ovat ovimiehinä, ja tipuja kun tulee, lapset ovat mukana levittämässä paperia ja tekemässä käytäviä.”

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet