Mäki-Latvalan tila
Mäki-Latvalan tila
Mäki-Latvalan tila

Kanatilat

Mäki-Latvalan tila

Tietoa tilasta

  •  Broilereita kasvatetaan tilalla jo kolmannessa polvessa.
  • Isäntäpari Tuomas ja Minna Mäki-Latvala

Hygienia, ruoka ja ilmanvaihto avainasemassa

Ilmajoella sijaitseva Mäki-Latvalan tila on ensimmäisiä Atrian broilerituotantotiloja. Broilereita kasvattaa nyt jo kolmas isäntä Tuomas isänsä Markun jalanjäljissä. Tuomas otti tilan haltuunsa 2010 syksyllä. Nuori emäntä Minna on vielä muualla töissä, mutta aikomuksena hänelläkin on keskittyä täyspäiväisesti broilerien ja maatilan hoitoon.

“Heino-paappa”, Tuomaksen isänisä, osti Rinta-Kokon tilan vuonna 1952. Tilalla oli sen aikaisesti muutama lehmä ja sikoja, kunnes aloitettiin broilerintuotanto vuonna 1971. “Sen jälkeen tuotantoa on lisätty ja onpa vieläkin ajatuksissa laajentaminen”, Tuomas toteaa.

Pelloilla viljellään vehnää ja ohraa. Vehnä annetaan kokojyvänä linnuille ja ohra myydään. Vehnää joudutaan hieman ostamaan lisää, mutta sitä löytyy lähialueelta.

”Hienointa tässä työssä on se, että saa tehdä sitä mistä tykkää. Tämä on ollut toiveammatti jo pikkupojasta lähtien”, toteaa Tuomas. Hän on sitä mieltä, että eläinten hyvinvointiin kannattaa panostaa. Kun lintu voi hyvin, se myös kasvaa hyvin. 

“Hygienia, ruokinta ja ilmanvaihto ovat avainasemassa.”

Tuomas on talvi-ihminen. Moottorikelkkailu on lähellä sydäntä.

Tilalla asustavat myös suomenpystykorva Nella sekä kaksi kissaa.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet