Loukon tila
Loukon tila
Loukon tila
Loukon tila

Kanatilat

Loukon tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Petter ja Helka Sandelin
  • Broilerinkasvatus alkoi vuonna 2009. Tilalla kasvatetaan myös emonuorikoita.
  • Tilan pelloilla viljellään viljaa sekä valkuaiskasveja.

”Tässä ammatissa kaikkein antoisinta on, kun työssä onnistuu ja näkee kättensä jäljen” 

Loukon perhetila on vanha nurmolainen kantatila, joka on ollut suvun hallussa 1800-luvun puolivälistä saakka. Nykyinen isäntä Petter Sandelin otti tilasta vastuun syksyllä 2013. 

Petter kertoo olleensa tilan töissä ja touhuissa mukana lapsesta saakka, joten isännäksi ryhtyminen oli hänelle luonnollinen valinta. Vaimonsa Helkan kanssa he asettuivat tilan vanhaan päärakennukseen sukupolvenvaihdoksen jälkeen. 

Broilerikasvatukseen tilalla siirryttiin vuonna 2009. Sitä ennen Sandelinit kasvattivat kalkkunoita. Broilereiden lisäksi tilalla kasvatetaan broileriemonuorikkoja.

Loukon tilan pelloilla viljellään monipuolista kasvivalikoimaa. Syys- ja kevätviljojen lisäksi viljelykierrossa on öljykasveja, härkäpapua ja jonkin verran nurmea.

”Eri kasvien viljely on mielenkiintoista. Viljelykierron tärkeys korostuu meillä, sillä olemme viljelleet tilan peltoja noin kymmenen vuotta kyntämättä.Kyse on pellon kasvukunnosta huolehtimisesta”, summaa isäntä.

Petter kertoo nauttivansa maatilan askareista, vaikka tekemistä onkin paljon. 

”Maatalous on pitkäjänteistä työtä, jota vuodenajat rytmittävät. Kevät on hienoa aikaa. Kun kylvöt on tehty, on mukava tarkkailla kasvua. Tässä ammatissa kaikkein antoisinta on, kun työssä onnistuu ja näkee kättensä jäljen.” 

Vanhan perinteikkään tilan historia on läsnä arjen toiminnassa. 

”Mielestäni on kiehtovaa miten sukupolvien ketju ja erilaiset historian vaiheet kytkeytyvät tilan kehitykseen ja tämän päivän arkisiin askareisiin, nuori-isäntä mietiskelee.

”Tilan pitkäjänteinen kehittäminen vaatii kauaskantoisia suunnitelmia ja päätöksiä tehtäessä katsottava vuosien päähän eteenpäin jotta tilan toimintaedellytykset säilyvät myös tuleville polville. Valmiiksihan ei tässä työssä tule koskaan: aina voi tehdä asioita paremmin, ja mahdollisuuksia hienosäätöön riittää.”

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet