Laurilan tila
Laurilan tila
Laurilan tila
Laurilan tila

Kanatilat

Laurilan tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari: Petri ja Auli Laurila 
  • Tila on perustettu vuonna 1539. 
  • Tilan metsä- ja peltopuolesta vastaa Petrin ja Aulin poika Sami Laurila vaimonsa Niinan kanssa. 
  • Laurilat harjoittavat myös metsätaloutta ja koneurakointia 

Eläinten hyvinvointi on jatkuvasti mielessä 

Pienessä, idyllisessä Taustialan kylässä Kangasalla sijaitsee Laurilan tila, jossa kaksi sukupolvea tekee maataloustöitä rinta rinnan. 

Sami ja hänen puolisonsa Niina Laurila vastaavat pääasiassa tilan viljely- ja metsäpuolesta, ja Samin vanhemmat Petri ja Auli broilereista. Tarpeen tullen kaikki tekevät kuitenkin kaikkea, joten apu on aina lähellä. 

Tilalla on kerralla kasvatuksessa noin 80 000 broileria, joiden hyvinvoinnista huolehditaan pitämällä kasvattamoiden olosuhteet optimaalisina sekä tarjoamalla linnuille jatkuvasti puhdasta ruokaa ja vettä sekä virikkeitä. 

”Eläinten hyvinvointi on asia, joka kulkee meillä jatkuvasti mukana ajatuksissa, tekemisissä ja tavoitteissa”, Auli Laurila sanoo. 

Peltoa tilalla on viljelyssä noin 180 hehtaaria ja metsää sata hehtaaria. Pelloilla viljellään pääasiassa vehnää broilereiden ruokintaan, ja viljelykierrossa on mukana myös kauraa, ohraa ja rapsia.  

Vilja, jota kanat syövät, tuotetaan omalla tilalla ja sitä viljellään vastuullisesti. Viljelyssä käytetään vain tarpeen mukaisesti lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita. 

Öljyä ei Laurilan tilan rakennusten lämmittämisessä käytetä ollenkaan, vaan ne lämpiävät hakkeella.  Nyt tilalle asennetaan myös aurinkosähköpaneelit. 

”Sillä tavoin siirrymme uusiutuvan energian käyttöön. Se on tätä ja huomista päivää”, Auli tuumaa. 

Perinteikäs tila on ollut saman suvun hallussa jo komeat 480 vuotta. Nykyinen isäntäpari otti tilan haltuunsa vuonna 1995. Vuonna 2015 tilalla tehtiin osittainen sukupolvenvaihdos, kun osa tilasta siirtyi Samille. 

Broilerinkasvatuksesta kokemusta on kertynyt vuodesta 1985 alkaen. Vuonna 1989 lypsykarja vaihtui kokonaan broilereihin, ja tuotantoa laajennettiin vuosina 1996–1998.  

Laurilat ovat ylpeitä siitä, että saavat tuottaa kotimaista, puhdasta ja terveellistä ruokaa. Unelmana olisikin, että myös seuraavat sukupolvet saisivat halutessaan jatkaa broilerinkasvatusta. 

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet