Kuivisen tila
Kuivisen tila
Kuivisen tila
Kuivisen tila

Kanatilat

Kuivisen tila

Tietoa tilasta

  • Isäntä Kari Kuivinen
  • Broilerikasvatus alkoi 2001
  • Tilalla viljellään vehnää broilereiden ruuaksi.

Vauhdikas isäntä viihtyy ralliradoilla

Kuvisen tilalla Seinäjoen Ylistarossa on kasvatettu broilereita vuodesta 2001 lähtien. Tilan isäntä Kari Kuivinen on virkamiesperheen poika, jonka kotona ei ollut maatilaa. Hän kuitenkin autteli kotinsa naapurissa olleella broileritilalla jo 10-vuotiaasta pikkupojasta lähtien.

”Haapalan Markun luona kävin ottamassa tipuja vastaan ja aukomassa ovia lastauksessa”, muistelee Kari, joka aloitti broilereiden kasvatuksen parikymppisenä Markun tyttären kanssa.

Vuonna 2012 tila jaettiin, ja siitä lähtien Kari on kasvattanut broilereita Kuivisen tilalla itsekseen. Tila sijaitsee Kainaston kylässä.

”Tämä on mukavaa työtä. Parasta on, kun saa itse valita työaikansa. Olen vähän työnarkomaani, ja aina pitää jotakin tehdä ja rassata.”

Isäntä tuntee työn iloa, kun saa lintuerän onnistumaan erilaisista haasteista huolimatta. Optimisti kun on, Kari näkee tulevaisuudessa aina valoa. Niinpä suunnitelmissa on tuotannon laajentaminen.

Vaikkei paljon vapaa-aikaa ehdikään viettää, joskus sentään auton nokka kääntyy kohti Ähtärissä sijaitsevaa mökkiä. 

Harrastuksista rakkaimmalle, rallille, löytyy aikaa aina. Kari ajoi ensimmäisen SM-rallinsa maaliskuussa 2015 pikkuserkkunsa Timo Kuivisen kanssa. Kisa päättyi harmilliseen keskeytykseen kytkinvian vuoksi, mutta vauhdikas isäntä ei siitä lannistunut.

Kuivinen Racing –tallilla on kaksi ralliautoa.

”Olen toiminut Timon kartturina, mutta tykkään itsekin ajaa. Maatalousyrittäjä ei tietenkään voi lähteä joka kisaan, mutta ajetaan aina kun pystytään ja kun hyvältä tuntuu.”

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet