Kohdan tila
Kohdan tila
Kohdan tila

Kanatilat

Kohdan tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Aku Toppari ja Henrietta Rajala-Toppari, perheeseen kuuluu tytär Ronja-Orvokki.
  • Broilereita kasvatettu vuodesta 1990
  • Tilalla harjoitetaan myös maatalouskoneurakointia sekä viljan rahtikuivausta, välitystä ja vastaanottoa.

”Kotimaisen, puhtaan lihan tuottaminen on meille ylpeyden aihe”

Kohdan perhetilalla Peräseinäjoella on kasvatettu broilereita vuodesta 1990. Lisäksi tilalla viljellään vehnää ja ohraa.

Topparin suku on viljellyt tilaa 1700-luvulta lähtien. Nykyään tilaa isännöivät Aku Toppari ja Henrietta Rajala-Toppari. Sukupolvenvaihdos tehtiin syksyllä 2013.

”Maatalousyrittäminen on aina ollut se, mitä olen halunnut tehdä, ja jo pikkupojasta lähtien olen ollut vähän niin kuin tilan isäntä. Lopuksi sitten onnistuinkin saamaan tilan itselleni, kun veljet löysivät töitä muualta”, Aku vitsailee.

Henrietta aloitti tilitoimistoyrittäjänä syksyllä 2014, joten yrittäjyys on läsnä Topparien arjessa ihan joka päivä. Aku on harjoittanut tilanpidon ohessa myös koneurakointia. Viime vuosina konehommissa on keskitytty lähinnä maatalouskoneurakointiin.

Aku viljelee Kohdan tilan mailla viljaa ja öljykasveja.  Lisäksi tilalla harjoitetaan viljan rahtikuivausta sekä jonkin verran myös viljan välitystä ja vastaanottoa.

Tällä hetkellä broilerihallissa on paikkoja 30.000 linnulle. Topparit suunnittelevat lintumäärän kasvattamista, eli laajennusta.

”Työnteko on mukavaa. Ei kai sitä muuta voi sanoa, kun kyse on omasta valinnasta. Kyllä kotimaisen, puhtaan lihan tuottaminen on meille ylpeyden aihe, ja se on tässä hommassa parasta.”

”Tuntuu myös hienolta, kun oman tilan nimi on broileripaketissa. Paljon on tullut palautetta, kaukaakin, ihmisiltä, jotka ovat ostaneet meidän tilan broileria.

Topparin isäntä oli 4-vuotias, kun ensimmäiset broilerit tulivat tilalle. Nyt Akun ja Henriettan perheeseen kuuluu pikkuinen tytär, jolla isän mukaan on jo selvät emännän elkeet.

”Hän lähtee mukaan tilan töihin aina kun vain pystyn ottamaan.”

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet