Kivisillan tila
Kivisillan tila
Kivisillan tila

Kanatilat

Kivisillan tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Harri Ja Tarja Luoma. Perheeseen kuuluu kaksi aikuista lasta.
  • Broilereita kasvatettu vuodesta 1990, sitä ennen tilalla oli munituskanala
  • Harrin vanhemmat ostivat Kivisillan tilan 60-luvulla
  • Tilan pelloilla kasvaa vehnää ja ohraa

”Aamuisin ei tarvitse miettiä, mitä tekisi, sillä seuraava työ on aina tiedossa”

Kivisillan perhetilalla Kauhavan Ylihärmässä aloitettiin broilerikasvatus vuonna 1990. Tila on ollut nykyisen isäntäparin Harri ja Tarja Luoman hoidossa vuodesta 1984 lähtien.

Tarja on ammatiltaan sairaanhoitaja ja hänellä on työpaikka Seinäjoella, joten käytännössä tilan työt ovat Harrin vastuulla.

"Lapset kyllä pienempänä kyselivät, että miksei meidän äidillä ole koskaan kesälomaa silloin kun muilla on. Silloin vielä viljeltiin perunaa, ja Tarja piti kesälomansa aina perunannostoaikaan", isäntä muistelee.

Isännyyden alettua Harrillakin oli palkkatyö, mutta kun kellosta alkoivat tunnit loppua, hän jätti myyntimiehen hommat Hankkijalla ja siirtyi kokopäiväiseksi maanviljelijäksi. Tilalla oli siihen aikaan munituskanala perunanviljelyksen lisäksi.

"Kasvattamo rakennettiin, kun lainojen korot huitelivat melkein kahtakymmentä. Kun sitten Suomi vuonna 1995 liittyi EU:hun, ajattelin etten tee EU:n takia mitään laajennuksia. Mutta kuinka ollakaan - ei mennyt montaa kuukautta siihen, kun kaivinkone jo möyrii tontilla. Senkin jälkeen olisi voinut laajentaa vielä monta kertaa, mutta nykyiset noin 30.000 kanaa yhdelle miehelle tuntuu ainakin nyt sopivalta määrältä."

”Tässä on oma vapautensa. Vaikka työ on sitovaa, kaikkia asioita ei tarvitse tehdä aivan kellolleen. Aamuisin ei tarvitse funtsia, mitä tekisi, sillä seuraava työ on aina tiedossa”, Harri kuvailee työtään. 

Muu perhe auttaa isäntää aina kun omilta kiireiltään ehtii.

Tarja ja Harri viettävät yhteistä vapaa-aikaa kesäisin pesäpallopeleissä.

"Parikymmentä vuotta olemme käyneet peleissä. Pojan, tyttären ja vävyn peliurien myötä tutuiksi ovat tulleet Ylihärmän, Peräseinäjoen, Lapuan, Koskenkorvan ja Vimpelin kentät."

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet