Järvelän tila
Järvelän tila
Järvelän tila

Kanatilat

Järvelän tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Jussi ja Jaana Järvelä. Perheeseen kuuluu kolme lasta.
  • Tilalla ollut broilereita vuodesta 1992
  • Maidontuotanto on tilan pääelinkeino.
  • Pelloilla viljellään nurmea ja ohraa.

”Broilerit sopivat hyvin lypsykarjan rinnalle”

Ensimmäiset untuvikot tulivat Jalasjärven Luopajärvellä sijaitsevalle Järvelän tilalle vuonna 1992. Sukupolvenvaihdos tehtiin pian sen jälkeen, vuonna 1995.

”Isä ei enää opetellut kanoja kasvattamaan, vaan käytännössä uusi polvi aloitti tämän homman. Meidän tilalla lypsykarja on pääelinkeino, mutta broilerit sopivat hyvin lypsykarjan rinnalle”, kertovat isäntäpari Jussi ja Jaana Järvelä.

Broilerihallit ovat samassa pihapiirissä tilan päärakennuksen kanssa, kun taas lehmät asustelevat kolmen kilometrin päässä. Kyseessä ei ole mikään pieni karja, sillä lypsäviä on kaikkiaan 300. Uusi navetta tehtiin 2010, ja toinen puoli kaksi vuotta myöhemmin. Nuori karja asuu vanhassa, vuonna 1995 rakennetussa navetassa.

”Olemme investoineet lypsykarjapuoleen nyt runsaasti, mutta jatkamme myös broilerikasvatusta”, toteaa Jussi.

Järvelöillä on kolme lasta, jotka kaikki auttelevat tilan töissä. Todennäköistä on, että kolmikosta löytyy aikanaan myös jatkaja tilalle.

Jaana on työskennellyt aiemmin ravitsemusalan ammattiopettajana ja kokkina.

Tilalla on oman väen lisäksi viisi työntekijää.

Jussi tietää, etteivät maatilalla kaikki asiat suju aina suunnitelmien mukaan, ja niinpä hän on oppinut nauttimaan niistä päivistä, kun kaikki toimii ja hommat pelittävät ilman ylimääräistä päänvaivaa.

Yhteistä vapaa-aikaa Järvelän väki ehtii viettää lähinnä talvella. Jussilla on moottoripyörä, ja heinäkuussa Järvelät tapaavat osallistua Atrialaisten yhteiselle moottoripyöräreissulle.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet