Heikkolan tila
Heikkolan tila
Heikkolan tila
Heikkolan tila

Kanatilat

Heikkolan tila

Tietoa tilasta

  • Maatalousyrittäjät Heikki ja Heli Kiikka. Perheeseen kuuluu viisi lasta.
  • Sukupolvenvaihdos tehtiin 2005
  • Broilerikasvattamon lisäksi tilaan kuuluu Orisbergissa sijaitseva sikala.
  • Tilan mailla viljellään ohraa ja vehnää.

”Parasta on työn monipuolisuus ja haasteellisuus”

Kiikan perhe on kasvattanut siipikarjaa ja viljellyt maata Heikkolan tilalla vuodesta 2003 lähtien. Seinäjoen Ylistarossa Heikkolan kylässä sijaitseva perhetila on nykyisen isännän kotitila, joka jaettiin kahden veljeksen, Heikki ja Jarmo Kiikan kesken siinä vaiheessa, kun vanhemmat jäivät eläkkeelle vuonna 2005.

Heikillä on broilereiden lisäksi myös sikoja, sillä hän vuonna 2013 hän osti Isonkyrön Orisbergista 1300 sian sikalan.

Kiikan perheessä on viisi lasta, joista yksi on jo aikuinen. Koko perhe osallistuu tilan töihin, myös lapset niin paljon kuin koululta ja lukuisien lemmikkien hoidolta ehtivät. Lapsista yksi on jo aikuinen.

”Varsinkin tipujen hoitaminen on lapsille mieluista puuhaa”, kertoo Heikki, joka itsekin on tehnyt kotitilallaan töitä jo pikkupojasta lähtien. 

Isännän mukaan parasta maatalousyrittämisessä on työn monipuolisuus ja haasteellisuus.

”Suurin haaste on rahaliikenteen pyörittämisessä, jotta se pyörisi oikein päin. Ajat ovat tiukat ja kustannukset täytyy pitää kurissa.”

Heikkolan tilalla on yksi ulkopuolinen työntekijä sikalassa, muuten tilan työt hoidetaan perheen voimin. Pelloilla kasvaa ohraa sikojen ruuaksi ja vehnää broilereille.

Perheen harrastuksissa liikunta ja kuntoilu ovat tärkeässä osassa, sillä kuntoilu auttaa jaksamaan työssä, jossa ei aina erota arkea pyhästä. 

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet