Alatalon tila
Alatalon tila
Alatalon tila
Alatalon tila

Kanatilat

Alatalon tila

Tietoa tilasta

  • Isäntä ja emäntä: Petri ja Laura Yli-Soini.
  • Tila ollut saman suvun hallussa vuodesta 1626.
  • Broilereita kasvatettu vuodesta 1976.
  • Tilalla viljellään vehnää omien broilereiden ruokintaa varten.

”Terveestä eläimestä tulee hyvää ruokaa ja hyvästä ruuasta parempi mieli”

Nurmolaisella Alatalon tilalla aloitettiin broilerituotanto vuonna 1976 yhdessä naapurin kanssa, ja sittemmin toiminta on kasvanut 15 000 untuvikosta kolmen kokonaisen kasvattamon tilaksi. Sukutilan juuret ulottuvat kuitenkin paljon pidemmälle, aina 1600-luvulle saakka, ja tänä aikana se on tarjonnut elinkeinon jo viidelletoista sukupolvelle.

Nykyisellä isäntäperheellä tila on ollut vuodesta 2001 alkaen. Samana vuonna syntyi myös perheen esikoispoika Kustaa ja siitä paria vuotta myöhemmin pikkuveli Tapio. Vilinää – ja auttavia käsiä – on kymmenen vuoden aikana siis riittänyt. Tilan töiden parissa puuhastelun lisäksi alatalolaiset pelaavat mielellään jalkapalloa, mutta ovat myös lahjakkaita pianonsoittajia. Musikaalisuus onkin varmasti periytyvää, sillä perheen Laura-äiti opettaa Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa.

Petri-isällä on pitkä kokemus eläinlääkärin tehtävissä teollisuudessa, joten omallakin tilalla eläinten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat ovat aina olleet keskiössä.

”Tilan koko toimintaa suunnitellaan ja ohjataan tällä perusteella”, toteaa Petri, joka on todennut  olevansa eläinlääkäri tullakseen paremmaksi broilerinkasvattajaksi.

Tilan pelloilta saatava vehnä käytetään kokonaan broilerien rehuksi eikä ylimeneväänkään tarpeeseen osteta naapuria kauempaa. Petri järkeilee, että terveestä eläimestä tulee hyvää ruokaa. Hyvästä ruoasta taas tulee parempi mieli – mikä puolestaan on yksi ihmisen terveyden perustoista.

 

Alatalon tila

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet