Ala-Plukan tila
Ala-Plukan tila
Ala-Plukan tila
Ala-Plukan tila

Kanatilat

Ala-Plukan tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Hannu ja Riitta Plukka. Perheeseen kuuluu kolme lasta.
  • Broilereita kasvatettu vuodesta 2012, sitä ennen kalkkunoita.

”Yksikään päivä ei tässä työssä ole samanlainen”

Ala-Plukan tilalla Isossakyrössä kasvatettiin aiemmin kalkkunoita, mutta vuonna 2012 tuotantosuunta vaihtui broilerikasvatukseen. 

Tilaa on vuodesta 1985 lähtien isännöinyt Hannu Plukka, josta tuli isäntä pikaisella aikataululla isän kuoleman jälkeen.

”Siitä lähdin jatkamaan, ja tilaa on sen jälkeen laajennettu koko ajan. Broilerikasvatus on ollut vaiherikasta ja mielenkiintoista työtä. Pari vuotta kesti ennen kuin hommaan tottui ja työhön tuli tietty rytmi”, kertoo Hannu, jonka perheeseen kuuluu Riitta-vaimon lisäksi kolme lasta. Riitta on ammatiltaan pankkitoimihenkilö ja käy töissä tilan ulkopuolella.

Niin Riitta kuin lapsetkin osallistuvat tilan töihin tarpeen mukaan kiireapulaisina.

Tilalla viljellään ohraa, vehnä ja kauraa. Vehnästä valtaosa käytetään omien broilereiden ruuaksi.

”Yksikään päivä ei tässä työssä ole samanlainen, sillä päivät ovat yllätyksiä täynnä. Jos yöunet joskus menevät, ne menevät byrokratian takia.”

Ala-Plukan tilan isännällä on katon alla muutakin kuin siipikarjaa, sillä hän on intohimoinen vanhojen traktoreiden keräilijä. Omassa verstaassaan Hannu entisöi kotimaasta ja Pohjoismaista hankittuja koneita.

”Maataloustraktoreita löytyy 1800-luvunlopusta aina 1950-luvun alkuun. Hienoin on tietysti sininen Fordson, jolla itsekin on aikoinaan lähdetty ajamaan.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet