A. ja V. Rantalan tila
A. ja V. Rantalan tila
A. ja V. Rantalan tila

Kanatilat

A. ja V. Rantalan tila

Tietoa tilasta

  • Broilerikasvatus alkoi vuonna 1989
  • Isäntäpari Anniina ja Vesa Rantala
  • Mesimäen tila siirtyi tilan yhteyteen vuonna 2015

Tiivistä yhteistyötä tilojen välillä

Anniina ja Vesa Rantalalla on broilerikasvattamot Ylistaron Kainastolla ja Alavudella. Anniina on omaa sukua Haapala ja hän on broilerinkasvatuksen pioneerin Markku Haapalan tytär. Kainaston tila oli alun perin Anniinan sedän omistuksessa, kunnes omistajuus siirtyi Anniinalle vuonna 2001. Ikää hänellä oli silloin vasta 18 vuotta.

Vesasta tuli broileritilan isäntä virallisesti vuoden 2015 alusta, jolloin hän osti vaimonsa Anniinan kanssa nimiinsä Alavudella sijaitsevan Mesimäen tilan. Mesimäellä on jo pitkät perinteet siipikarjankasvatuksesta, sillä tilalla on kasvatettu munakanoja jo 1960-luvulta lähtien.

Vesa on alkuperäiseltä ammatiltaan LVI-alan yrittäjä, ja hän on yrittäjäperheen poika. Broilereita hän kasvatti yrittämisen ohella useita vuosia.

”LVI-urakoinnin jätin, kun kellossa eivät tunnit enää riittäneet kaikkeen”, hän kertoo. Anniina on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, ja hän työskentelee myös pankissa. Perheeseen kuuluu vuonna 2013 syntynyt tytär.

Vesa on aina ollut sitä mieltä, että työnteon pitää olla mielekästä. Hän kokee, että maatalousyrittäjänä pystyy vaikuttamaan työn mielekkyyteen eri tavalla kuin toisen palveluksessa.

”Tässä pystyy määrittämään omaa ajankäyttöä, tekemistä ja tekemisen laatua.”

A & V Rantalan tila tekee tiivistä yhteistyötä Markku ja Antti Haapalan tilojen kanssa sekä Kainastolla sijaitsevan Kari Kuivisen tilan kanssa.

”Konetyöt tehdään porukalla, samoin untuvikkojen vastaanotot ja hallien tyhjäykset.”

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet