A & J Saaren tila
A & J Saaren tila
A & J Saaren tila

Kanatilat

A & J Saaren tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Jarkko ja Anu Saari, perheeseen kuuluu kaksi lasta.
  • Sukupolvenvaihdos tehtiin 2014.
  • Broilereita on kasvatettu vuodesta 1983.
  • Tilalla viljellään vehnää broilereiden ruuaksi.

”Tässä työssä ei tarvitse leimailla kellokorttia”

Kurikan Luovankylässä sijaitsevan A & J Saaren tilan juuret ulottuvat 1800-luvun lopulle. Nykyisen isännän Jarkko Saaren vanhemmat Sirkka ja Veli-Matti Saari aloittivat tilanpidon vuonna 1981, ja nykyiselle isäntäparille Jarkko ja Anu Saarelle tila siirtyi vuonna 2014 tehdyllä sukupolvenvaihdoksella.  Broilereita tilalla on kasvatettu vuodesta 1983.

Anu on omaa sukua Haapoja, ja myös hänen kotitilallaan on kasvatettu broilereita. Haapojan tilaa isännöi nykyään Anun veli Jussi.  

Niin Jarkko kuin Anukin ovat jo lapsesta saakka olleet mukana kotitilansa töissä. Heidän vanhempansa ovat keskenään perhetuttuja, joten lapset tutustuivat toisiinsa jo varhaisessa vaiheessa. Viiden vuoden ikäeron takia lapsuuden leikit eivät kuitenkaan kohdanneet.

Parin rakkaustarina alkoi vuonna 2008, ja naimisiin Anu ja Jarkko menivät 2014. 

”Kun molemmilla on sama tausta, olemme puolin ja toisin välttyneet turhilta kysymyksiltä. Ei ole tarvinnut selittää, mistä tässä hommassa oikein on kysymys”, toteaa Jarkko.

Työtä ja tekemistä Anun ja Jarkon tilalla riittää aina. Jarkko kuvailee työn ja harrastuksen tarkoittavan hänelle sama asiaa, ja Saaren isäntä myös tykkää paiskia töitä kelloon katsomatta. Joskus pukkaa stressiäkin.

”Jos peltotyöt ja lastaus tulevat yhtä aikaa, silloin kyllä on stressiä ilmassa.”

Lastauksessa broilerit kerätään kasvatuksen jälkeen kuljetusmoduuleihin, joissa ne ajetaan teurastamolle.

”Se tässä työssä on mukavaa, että saa tehdä asiat niin kuin parhaaksi näkee, eikä tarvitse leimailla kellokorttia”, Jarkko kuvailee.

Anulla ja Jarkolla on kaksi pientä lasta. Kun lasten- ja tilanhoidolta jää aikaa, Anu rentoutuu tekemällä käsitöitä ja käymällä ompeluseuroissa.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet