Paloniemen tila
Paloniemen tila
Paloniemen tila

Broileritilat

Paloniemen tila

Tietoa tilasta

  • Isäntäpari Pasi ja Anu Paloniemi, perheeseen kuuluu kaksi poikaa
  • Tilalla on kasvatettu broilereita vuodesta 1989.
  • Tilalla viljellään vehnää ja kauraa. Broilerit syövät oman tilan vehnää sekä kuorittua kauraa.

”Eihän tämä oikeastaan työtä ole, vaan elämäntapa”

Paloniemen perhetilalla Lapualla on kasvatettu broilereita vuodesta 1989. Tila on ollut saman suvun hoidossa 1900-luvun alusta, jolloin nykyisen isännän Pasi Paloniemen isoisän isä lunasti viljelemänsä torpan itselleen.

Pasi ja Anu Paloniemen perheeseen kuuluu kaksi kouluikäistä poikaa, jotka hääräävät tilan töissä sen minkä jaloistaan kerkiävät.

”Tipuja kun tulee, pojat valmistelevat hallia meidän kanssa. Varsinkin tipujen kaateleminen on mukavaa hommaa”, kertoo Pasi.

Hänestä tuli isäntä vuonna 2002 tehdyllä sukupolvenvaihdoksella.

”Opiskelin silloin tradenomiksi, markkinointia ja mainontaa, kun isä yllättäen sairastui. Isännyys tuli minulle lennosta, enkä ehtinyt töihin muualle. Pasia ei äkki-isännyys ole kuitenkaan harmittanut, sillä hän on lapsesta saakka tykännyt maatilan töistä.

”Hienointa on seurata, kun linnut kasvavat. Eihän tämä oikeastaan työtä edes ole, vaan elämäntapa. 

Paloniemen tila sijaitsee Lapuan Haapakoskella, joka Pasin mukana on hyvä kyläyhteisö. Naapuriapu on kylällä voimissaan ja naapurukset auttavat toisiaan mielellään.

Anun perheellä on tilitoimisto, jossa Anu käy töissä.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet