Maunukselan tila
Maunukselan tila
Maunukselan tila

Broileritilat

Maunukselan tila

Tietoa tilasta

  • Isäntä Severi Maunuksela
  • Tilalla kasvatettu broilereita vuodesta 1991

Broilerikasvattajan ihannesää: leuto talvi ja viileä kesä

Maunukselan tilalla Isossakyrössä on kasvatettu broilereita vuodesta 1991. Sitä ennen tilalla oli sikoja ja lehmiä. Siipikarjankasvatuksen aloitti nykyinen isäntä Severi Maunuksela, joka on hoitanut kotitilaansa 1980-luvulta lähtien.

Severi teki aluksi kahta työtä, sillä hän toimi 1980-luvulla myös maatalouskaupan myyjänä Seinäjoella.

”1989 jäin sieltä pois, ja sen jälkeen olin vielä Nurmossa Atriaa rakentamassa vuoden ajan. Siellä syntyi ajatus kanojenkasvatuksesta. Useampikin tila aloitti broilerinkasvatuksen Isossakyrössä suunnilleen samoihin aikoihin”, kertoo Severi ja muistelee hurjaa velkamäärää, jonka otti kuuluisalla 1990-luvulla. 

”Silloin oli nuori ja rohkea.”

”Kaksijalkaisten” kasvattajana hän on oppinut toivomaan mahdollisimman leutoja talvia ja viileitä kesiä, ja aina silloin tällöin toive toteutuukin. Kasvattamo lämpiää öljyllä.

Broilerit ruokitaan oman tilan vehnällä. 

Severi rentoutuu tekemällä pikku reissuja, mutta paria päivää kauempaa ei kotoa voi olla pois.

”Työnteko on mukavaa ajankulua”, hän tuumaa.

Maunukselassa syödään paljon broileria. Isännän herkkua on pussissa paistettu kokonainen broileri.

”Pariksi päiväksi tapaan laittaa linnun suolaveteen maustumaan ennen paistamista, ja hyvää tulee.”

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet