Katteluksen tila
Katteluksen tila
Katteluksen tila
Katteluksen tila

Broileritilat

Katteluksen tila

Tietoa tilasta

  • Tilalliset Jarkko ja Elise Kattelus sekä ja Jarmo ja Merita Kattelus
  • Sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin 1993
  • Broilerikasvatus alkoi vuonna 1996, sitä ennen tilalla toimi munittamo.
  • Molemmat veljekset viljelevät vehnän lisäksi myös perunaa.

Vuodenaikojen vaihtelu tuo työhön lisähaastetta

Katteluksen tilalla Lapualla on kasvatettu broilereita vuodesta 1996. Tila on ollut Kattelusten veljesten, Jarmon ja Jarkon vastuulla vuodesta 1993. 

”Isä ja äiti laittoivat ensin broilerimunittamon vuonna 1991, ja siitä sitten muutettiin tämä kasvattamoksi, kun kasvattamoita tarvittiin lisää”, kertoo Jarkko Kattelus.

Veljekset ovat jakaneet tilan työt keskenään, eikä ulkopuolista työvoimaa tarvita kuin broilereiden lastauksessa. 

Jarmolla ja Jarkolla on kummallakin oma tila, ja he molemmat viljelevät perunaa sekä kanojen ruuaksi vehnää. Yhteistyötä veljekset tekevät niin paljon kuin mahdollista, ja mm. koneet ovat yhteisiä.

Jarkon mukaan broilerikasvatuksessa on monenlaisia haasteita.

”Lintuerät ovat erilaisia, ja vuodenaikojen vaihtelu tuo omat vaikeutensa: lämmittäminen on kovilla pakkasilla pitkäjänteistä hommaa. Kasvattamoa lämmitetään omasta metsästä hankitulla hakkeella.”

Jos vuodenaikojen vaihtelu tuo työhön oman jännityksensä, se on myös positiivinen haaste.

”Kevät ja syksy ovat hienoa aikaa. Maatalousyrittäminen ammattina on mukavaa, sillä onhan tässä oma vapautensa, eikä kahta samanlaista päivää ole.”

Jarkon ja Elise Katteluksen poika, vuonna 1993 syntynyt Joonas on tilan töissä hyvänä apuna.

Jarmon perheeseen kuuluu vaimo Merita, kaksi tytärtä ja yksi poika.

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet