Haapalan tila
Haapalan tila
Haapalan tila

Broileritilat

Haapalan tila

Tietoa tilasta

  • Tilalliset Jussi (s. 1977) ja Sami (s.1979) Haapala
  • Tilalla on kasvatettu broilereita vuodesta 1997.
  • Tilalla kasvatetaan myös sikoja sekä harjoitetaan metsätaloutta.

 

”Parasta on työn monipuolisuus”

Haapalan perhetilalla Ilmajoen Kiikerinkylässä on kasvatettu broilereita vuodesta 1997. Tila on ollut saman suvun hallussa 1800-luvulta saakka. Nykyisin tilaa isännöivät veljekset Jussi ja Sami Haapala, jotka edustavat jo tilan viidettä sukupolvea. 

Haapalan tilalla kasvatetaan myös sikoja sekä harjoitetaan metsätaloutta. Pelloilla kasvaa ohraa ja vehnää omien eläinten tarpeisiin.

Sukupolvenvaihdos Haapalan tilalla tehtiin vuonna 2001. Jussin mukaan alusta asti oli selvää, että he, veljekset, jatkavat tilanpitoa yhdessä.

”Vastuita on jaettu siten, että minulla on taloushallinto ja Samilla korjaustoiminta. Muuten työt jaetaan tasan ja tehdään yhdessä”, kertoo Jussi.

Jussi mainitsee broilerinkasvatuksen suurimmaksi haasteeksi lintuerien erilaisuuden.

”Kultaisen keskitien löytäminen on haasteellista. Tietenkin taloudellisten haasteiden kanssa painitaan jatkuvasti, mutta ei passaa valittaa, sillä tämä on ammatinvalintakysymys.”

”Parasta tässä on työn monipuolisuus. Kahta samanlaista päivää ei tule.”

Veljekset pärjäävät tilalla ilman ulkopuolista työvoimaa. Lastauksen aikana lisätyövoimaa kuitenkin tarvitaan, ja Pentti-isäkin tulee hätiin tarpeen tullen. 

Jussi kertoo harrastavansa vapaa-ajalla luottamustehtäviä. Velipoika Sami taas on erikoistunut vanhojen autojen

Hae Atrian Tiloja

Vastuullisen toiminnan periaatteet