Yhteenkuuluvuuden tunne lisää viihtyvyyttä Skenessä

Strategia

Yhteenkuuluvuuden tunne lisää viihtyvyyttä Skenessä

Yli puolet Atria Skandinavian Skenen tehtaan työntekijöistä on työskennellyt tehtaalla vähintään 20 vuotta. Työntekijöiden yhteenkuuluvuuden tunne on vankkaa.

Agneta Högenberg aloitti työnsä 1. huhtikuuta 1980 Eliassons Chark -nimisessä tehtaassa, joka sijaitsi Skenen Kinnassa. Hän muistaa edelleen päivän, jolloin hänet kutsuttiin työhaastatteluun.


– Näin ystäväni kanssa lehdessä työpaikkailmoituksen, ja me molemmat pääsimme haastatteluun. Kun saavuimme tehtaalle, meitä seisoi tuijottamassa 15 miestä. He eivät olleet kai tottuneet näkemään naisia siellä, Högenberg sanoo nauraen. Työskentely miesvaltaisessa työpaikassa ei ole koskaan ollut mikään ongelma Högenbergille, pikemminkin päinvastoin.

– Miesten kanssa puhutaan suoraan. Heitetään huulta ja vastataan samalla mitalla. Se on mukavaa. Nyt Högenbergillä on menossa 34. vuosi samalla tehtaalla. Hän ei ole halunnut vaihtaa työpaikkaa, koska viihtyy niin hyvin työkavereidensa kanssa.

– Itse työssä ei ole mitään varsinaisesti loistokasta, mutta meillä on mahtava työyhteisö. Moni meistä on työskennellyt yhdessä jo pitkään, ja tunnemme toisemme hyvin. Siksi töihin on niin mukava mennä.

Ainoa tehdas, joka tuottaa muuta kuin lihaa

Agnetan työuran aikana tehtaalla on tapahtunut monenlaisia muutoksia. Vuonna 1988 tuotanto siirtyi Skenessä sijaitsevaan uuteen, huomattavasti suurempaan tehtaaseen. Vuonna 2010 tapahtui ehkä kaikkein suurin muutos, kun kasslerin tuotanto siirrettiin Malmöhön ja Skenessä alkoi Ridderheimsin herkuttelutuotteiden ja Gourmet Servicen tahnojen ja majoneesien tuotanto. Tehtaasta tuli näin Atria Skandinavian ainoa muuhun kuin lihaan erikoistunut tuotantolaitos.

– Muutos oli valtava, koska tuotteet ja tuotantolinjat olivat aivan uusia. Aluksi kävimme päivittäin bussilla Ridderheimsin tehtaalla Göteborgissa opettelemassa uusien koneiden käyttöä. Tätä kesti kolme kuukautta, Högenberg muistelee.

Työ jatkuu jopa eläkkeellä

Agneta täytti viime marraskuussa 65. Vaikka eläke häämöttää, hän ei aio lopettaa kokonaan. Johtaja Mikael Öqvist ehdotti hänelle kehityskeskustelussa, että hän jatkaisi työskentelyä kahtena päivänä viikossa.

– Menin kotiin miettimään asiaa ja tulin siihen tulokseen, ettei se ollut hassumpi ajatus. Se on hyvä tapa hiljentää tahtia. Myös Mikael Öqvist on tyytyväinen.

– Agneta on hyvä työntekijä, joka on tarkka laadusta. Olemme todella iloisia, että hän haluaa jatkaa, Öqvist sanoo.