Tuotemerkit

1907

Helmikuussa 1907 nuori, 21-vuotias lihakauppias Oskar Lithell avasi pienen kellarimyymälän Ruotsin Kumlassa. Toiminta alkoi käsikäyttöisen lihamyllyn avulla, mutta kasvoi lopulta yhdeksi Ruotsin tunnetuimmista elintarvikebrändeistä. Atria osti Lithells AB:n vuonna 1997.

1920 

Tanskalainen Axel Aalbaek perusti ensimmäisen lihakauppansa Jyllantiin vuonna 1920 ja aloitti pian omien makkaroiden ja lihatuotteiden valmistuksen. 50-luvulla perheyrityksen sijaintipaikaksi vakiintui Jyllannin Farre, jossa oma myymälä on edelleen. Yritys erikoistui rohkeasti jo 2000-luvun alussa luomutuotteisiin. Nyt Aalbaek on yksi Euroopan menestyneimmistä, premium-luokan luomuleivänpäällisten tuotemerkeistä. Yritys tuotemerkkeineen siirtyi Atrialle vuonna 2015.

1927 

Carl. A. Carslsonsin Lihaleikkaamo perustettiin Ruotsin Arbohon vuonna 1927. Carl ja hänen veljensä Knut alkoivat silloin valmistaa ja myydä makkaraa, sylttyä ja pasteijoita liikkeessään Arbogan torilla. Atrialle tuotemerkki siirtyi Sardus AB:n hankinnan myötä vuonna 2007.

1932

Oskar Lithells ja hänen 1900-luvun alussa nopeasti kasvanut perheyrityksensä ovat myös Sibylla-tuotemerkin takana. Ensimmäiset hot dogit valmistuivat Lithellsin makkaratehtaassa vuonna 1932. Hot dogien mausta tuli niin kuninkaallinen, että uutuustuotteelle haluttiin myös kuninkaallinen nimi: Sibylla-nimi onkin lainattu suoraan Ruotsin silloiselta prinsessalta. Atrian omistukseen Sibylla siirtyi Lithells-brändin mukana vuonna 1997.

1965

Ruotsalaisen Lagerbergs-tuotemerkin juuret ulottuvat vuoteen 1965. Yrityksen toimintaan kuuluu broilereiden kasvatus, teurastus, paloittelu ja jalostus. Atria hankki Lagerbergsin omistukseensa vuonna 2016.

1950

Aage Jensenin perusti 3-Stjernetin vuonna 1950. Hän oli teurastaja, joka oli kiinnostunut salamin tuottamisesta. Hän kokeili salamin valmistamista omassa pienessä toimipisteessään ja ajoi sitten tavarajunilla ympäriinsä myymässä tekemiään makkaroita. Vuonna 1967 Jensen perusti 3-Sjternetin tehtaan Tanskan Horsensiin. Atrialle tuotemerkki siirtyi Sardus AB:n hankinnan myötä vuonna 2007.

1970

Pastejköketin taustalla on perinteinen ruotsalainen lihajalosteiden valmistaja Skötjvists Livsmedel AB. Se alkoi vuonna 1970 valmistaa maksa- ja lihapasteijaa nimellä Pastejköket. Atrialle tuotemerkki siirtyi Sardus AB:n hankinnan mukana vuonna 2007.

1974

Lönnenberga-kinkun resepti juontaa juurensa aina 1930-luvulle saakka, jolloin jämtlantilainen lihamestari Hugo Hedman kehitti sen.  Nimen Lönnenberga otti käyttöön vuonna 1974 Hugon poika Lars Hedman. Atrialle tuotemerkki siirtyi Sardus AB:n hankinnan osana vuonna 2007.

1987

Ridderheims syntyi vuonna 1987 yksityisyrittäjä Christer Ridderheimsin kotikeittiössä. Intohimosta ruokaan hän alkoi yhdessä Peter Grönvallin kanssa valmistaa suolakurkkuja ja sittemmin muitakin herkuttelutuotteita Göteborgin putiikkeihin. Atria hankki Ridderheims-tuotemerkin käyttöönsä vuonna 2008.