Atria Ruotsi

Atria Ruotsi

 

Atria Ruotsi valmistaa ja markkinoi lihavalmisteita, tuoreita kanatuotteita, leivänpäällisiä ja eri tyyppisiä ateriaratkaisuja pääosin Ruotsin elintarvikemarkkinoilla. Sillä on useita arvostettuja ja tunnettuja tuotemerkkejä, joista useat ovat tuoteryhmiensä markkinajohtajia. Myös private label -toimijana Atria on vahva. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli noin 351,7 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 876. Atria Ruotsin tuoteryhmien liharaaka-aine on valtaosin kotimaista.

Asiakkuudet

  • Päivittäistavarakauppa
  • Foodservice-asiakkuudet
  • Sibylla-konseptiasiakkuudet
  • Vientiasiakkuudet

Ydintuoteryhmät

  • Leivänpäälliset
  • Ruokamakkarat
  • Tuoreet siipikarjatuotteet
  • Valmisruoat
  • Kasvis- ja herkuttelutuotteet

Tutustu tarkemmin: www.atria.se

Tuoreimmat taloustiedot löydät täältä.

Atria Ruotsilla on useita arvostettuja brändejä. Näistä tunnetuin on Sibylla, joka on Atria-konsernin kansainvälisin tuotemerkki.

Atrian markkinat ja markkina-asema Ruotsissa

Ruokamakkaroiden ja leivänpäällisten markkinoiden arvo Ruotsin päivittäistavarakaupassa vuonna 2021 oli noin 1,3 miljardia euroa; Atrian edustamien tuoreiden kanatuotteiden arvo oli 290 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 arvonmuutos leivänpäällismarkkinoilla oli –1,3 prosenttia (8 % v. 2020), makkaroissa –4,8 prosenttia (16 %) ja tuoreissa kanatuotteissa 0 prosenttia (18,8 %).

Ruotsin päivittäistavarakauppa on hyvin keskittynyttä. Suurimmat toimijat ovat ICA, Axfood ja Coop. Private label -tuotteilla on vahva asema kaupan valikoimissa. Foodservice-markkinoiden arvo Ruotsissa kasvaa.

Punaisen lihan kysynnän vähentymistä Ruotsissa korvaavat kanatuotteet ja kasvisperäiset vaihtoehdot. Luomuotteiden asema ruoka- ja elintarvikemarkkinoilla on merkittävä.

Markkinaosuudet ja kilpailuasema

Atria on Ruotsin markkinakakkonen ruokamakkaroiden noin 19 prosentin ja leivänpäällisten lähes 13 prosentin valmistajaosuudella. Tuoreissa kanatuotteissa Atria oli markkinakolmonen 17 prosentin osuudella vuonna 2021. Atria on vahva private label -toimittaja ja sen toimittajaosuudet Foodservice-markkinoilla ovat merkittäviä.

Atrian edustamien tuoteryhmien suurimmat markkinatoimijat ovat Atria Ruotsi ja Scan AB. Markkinoista noin 25 prosenttia on pienyrityksillä, joiden liikevaihto on alle 5 miljoonaa euroa.

Atrian liiketoiminnan keskeisiä ajureita ja kilpailuetuja Ruotsissa ovat kattavat, muuntojoustavat tuoteryhmät ja palvelut. Yhtiöllä on arvostettuja, myös kansainvälisesti kilpailukykyisiä brändejä. Atria on asiakkaiden ja kuluttajien arvostama, innovatiivinen ja vastuullinen toimija.

Atria-konsernin strategian toteutuminen Atria Ruotsissa vuonna 2021

Voitamme siipikarjanlihassa
Laajennamme valmisruoassa
Vahvistamme Foodservice-myyntiä, ml. pikaruoka
Parannamme punaisen lihan kannattavuutta
Lisäämme suoritus- ja kilpailukykyä
Parannamme toimitusketjun tehokkuutta

Katso myös