2015

Lähes kaikki suomalaiset grillaavat

Yli 90 prosenttia suomalaisista grillaa ainakin kesällä ja noin joka kymmenes lämmittää grillin talvellakin, ilmenee keväällä tehdystä Atrian suuresta grillaustutkimuksesta. 

Useimmat suomalaiset yhdistävät grillauksen kesälomaan ja aurinkoon. Noin kolmannes Atrian grillaustutkimukseen vastanneista suostuu sytyttämään grillin vain poutasäällä. Yli puolet suomalaisista grillaa kaasugrillillä, jossa useimmiten kypsyvät erilaiset makkarat. Näillä herkuttelee 77 prosenttia grillaajista. Toiseksi suosituin grillausruoka ovat kasvikset. Makkaran ja kasvisten jälkeen suosituimpia grillattavia ovat kokolihatuotteet, possu ja broileri. Grilliin valikoituvissa raaka-aineissa tärkeintä ovat tuoreus, maku ja alkuperä. Noin 75 kotitalouksista ostaa Atrian grillituotteita.

a.jpeg

Tärkeintä grillauksessa on hyvä ruoka. Toiseksi tärkeintä on Atrian tutkimuksen mukaan hyvä tunnelma ja iloinen seura.