2011

Isoja satsauksia työhyvinvointiin

Atrian Varhainen välittäminen -ohjelma on yksi suomalaisen teollisuuden laaja-alaisimmista työhyvinvointihankkeista. Tulokset ovat erinomaisia.

Työhyvinvoinnista kasvoi asenne 

Atrian kolme vuotta kestänyt Varhainen välittäminen -ohjelma koskettaa jokaista Atrian suomalaista 2 400 työntekijää. Ohjelman avulla on parannettu koko työyhteisön työ- ja toimintakykyä ja työssä jaksamista, vähennetty sairaus- ja tapaturmapoissaoloja sekä ehkäisty ennenaikaista eläköitymistä. Varhainen välittäminen on uusi atrialainen asenne.

– Hankkeesta on saatu poikkeuksellisen hyviä tuloksia sairauspoissaolojen vähentämisessä.  Lihanjalostusteollisuus on fyysisesti kuormittavaa toistotyötä, kertoo Atria Suomen johtava työterveyslääkäri Timo Kinnunen.

Osana ohjelmaa Atrian Nurmon tehdasalueella otettiin käyttöön  uusi työterveysasema, joka lunasti paikkansa työhyvinvoinnin edistäjänä. Rakennuksessa on ajanmukaiset työtilat yhteensä kymmenelle työterveyshuollon ammattilaiselle. 

tyoterveys.jpg

Atria Suomen johtavan työterveyslääkärin Timo Kinnusen mielestä uusi työterveysasema tukee työterveyshuollon toimintaa ja on merkittävä investointi atrialaisten työhyvinvoinnin kehittämiseen.