1962

Säilyketehdas valmistuu, mutta säilykkeiden myynti jää vaatimattomaksi  

Itikan aloittama säilykkeiden valmistus ei aluksi lähde lentoon, koska suomalaiset haluavat ostaa tuoreen lihan ja makkarat kaupan tiskeiltä.  

Toiveikkaana kohti tulevaa

Sotienjälkeisen vuosikymmenien viimeinen iso investointi on Itikan säilyketehtaan rakentaminen.

Säilykkeiden suosion arvioidaan kasvavan samoihin mittoihin kuin  Ruotsissa ja Amerikassa. Uusien laitteistojen tuotantokyky on suuri ja niillä tavoitellaan massatuotantoa. Tehdas suunnitellaan tuottamaan liha- ja einessäilykkeiden ohessa myös kotimaisista marjoista jalostettavia tuotteita.

Säilykkeiden menekki ei kuitenkaan kasva oletetusti, koska suomalaisten kulutustavat eivät muutu odotettuun suuntaan. Kylmäkalusteilla varustettu myymäläverkosto turvaa kuluttajille tuoreen lihan, makkaran ja einesten saannin. 

Vuonna 1962 rakennettuja säilyketehtaan tiloja otetaan seuraavina vuosina vähitellen makkara- ja einesvalmistuksen tuotantotiloiksi. Säilykkeiden Suomen valloitusta saadaan vielä odottaa.

1962_sailykepuolustusv_pohjlihatalos145kuva1.jpg

Puolustusvoimat on käyttänyt paljon Itikan säilykkeitä.