1955

Makkaran ja einesten suosio kasvattavat Itikan tehdasta

Suomalaisten ruokaostosten valikoima laajentuu, mikä kasvattaa tehtaan kokoa Itikanmäellä.

Uutta tilaa myös eineksille

Itikan tehdas Seinäjoella ei enää pysty täysin tyydyttämään 1950-luvulla lisääntynyttä makkaran kysyntää. Tarvitaan lisää tilaa. 

Kokonaan uusi lihavalmistetehdas rakennetaan aikaisemman tehtaan viereen ja päälle. Se valmistui käyttöön vuoden 1955 lopussa, jolloin pohjakerroksen tehdastilat muutetaan osittain lähettämön ja osittain einestehtaan käyttöön.

Einesten ja valmisruokien tuotanto saa seuraavana vuonna  riittävästi tilaa tuotevalikoiman laajentamiseen, mutta valmistus pysyy silti käsityövaltaisena. Seuraavien kymmenen vuoden aikana valmistusmäärä kolminkertaistuu.

1960_itikanmaki_pohjlihatalo_s68kuva.jpg

Itikanmäki vuonna 1960. Teurasnavetan laajennus on vielä kattoa vailla.