1950

Taas harjannostajaiset Itikanmäellä

Itikanmäki ei näe vuottakaan ilman harjannostajaisia. Mittava laajennusurakka alkaa makkarankysynnän laukatessa yhä kiivaammin.

Nyt rakennetaan Vaasantien toisellekin puolelle

Makkaran menekin kiihtyessä seinät tulevat Itikanmäellä jälleen vastaan ja uusia laajennuksia aletaan kaavailla 1940-luvun lopulla. Lisämaata ostetaan Vaasantien toiselta puolelta. Tulee tavaksi sanoa, ettei Itikassa mene vuotta ilman harjannostajaisia.

Vuonna 1950 otetaan käyttöön lihavarastojen laajennus, jäähdyttämöt, ensimmäiset pakkasvarastotilat ja uudet ajanmukaiset toimistotilat.

Uuden tehtaan suunnitelma hyväksytään vuoden 1954 alussa. Entisten tilojen viereen ja yläpuolelle rakennetaan lisätiloja, jotka valmistuvat 1955. Makkaratehdas saa kokonaan uudet tilat yläkerrassa olevista erillisistä leikkaamosta, valmistusosastosta ja kypsytysosastosta, jonne hankitaan nykyaikaiset, suuret ja tehokkaat koneet.

Pohjakerroksen laajennusosa sisältää tuotevarastot ja lähettämön, joka järjestetään toimimaan vaihetyönä. Einestehdas saa entiset makkaranvalmistustilat. Valmistuessaan tehdas on jopa 200 neliötä liian väljä, joten kasvun varaa löytyy.

Tehdas valmistuu vaiheeseen, jossa Suomen kansaa opetetaan taloudellisista syistä johtuen todellisiksi makkaransyöjiksi. Makkaran vähittäishintaa alennetaan 20 prosentilla. Hinnanmenetys maksetaan valmistajalle valtion varoista tukipalkkioina. Makkarankulutus kasvaa viidenneksellä, joten tehtaan tyhjäkin tila täyttyy toiminnasta varsin pian.

 

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok