1938

Toiminta-alue laajenee, nimeksi Savo-Karjalan Osuusteurastamo

Kuopion karjanmyyntiosuuskunnan toiminta-alue laajenee Pohjois-Karjalaan ja osuuskunnan nimi muuttuu Savo-Karjalan Osuusteurastamoksi (SKO).

Uusi konttori, teurastamo ja tehdas Joensuuhun

Kuopion karjanmyyntiosuuskunnan (KKO) toiminta laajenee alueellisesti, kun Pohjois-Karjalassa Joensuussa toiminut Karjakauppaosuuskunta Oiva ajautuu kuopiolaisten syliin.

Aluelaajennuksen myötä KKO perustaa konttorin Joensuuhun. Sinne rakennetaan myös teurastamo ja lihanjalostuslaitos aivan talvisodan kynnyksellä. Konttori nousee myös Sortavalaan, Laatokan Karjalaan.

Osuuskunnan nimi muutetaan vuonna 1938 Savo-Karjalan Osuusteurastamoksi.  Lihajalosteiden myynti ylittää miljoonan kilon rajan juuri ennen talvisotaa. Lihan hankinnassa rikotaan kolmen miljoonan kilon raja.

Osa SKO:n toimialueesta on sotanäyttämönä toisen maailmansodan aikaan. Lihantuotanto kääntyy jyrkkään laskuun hätäteurastusten johdosta ja lihataloustuotteet määrätään säännösteltäviksi. SKO joutui ikävään rooliin: lihan pakko-ottoihin. 

Sodan aikaan niin liikkeen johto kuin henkilöstökin joutuu ponnistelemaan äärirajoilla.

Tulevaisuuden usko on kuitenkin vahva ja katseet oli jo suunnattu jo Kuopion Likolahteen. Sota kuitenkin jäädyttää suunnitelmat useiksi vuosiksi.