Atria Suomen ravitsemusvastuun linjaukset

Atria Suomi käyttää Atria-tuotteissaan ainoastaan kotimaista lihaa.

Suomessa tuotteiden proteiinipitoisuutta ei lisätä keinotekoisesti esimerkiksi lisäämällä lihaproteiinia, eli lihasta kuivaamalla valmistettua jauhetta. Tuotteissa käytetään vain GM-vapaita raaka-aineita.

Lisäaineiden tarpeellisuus tuotteissa arvioidaan sekä kuluttajan terveyden että tuoteturvallisuuden kannalta. Tuotteissa käytetään vain tuoteturvallisuuden kannalta tärkeitä lisäaineita, ja käytetyt lisäaineet ovat aina tutkittuja ja turvalliseksi todettuja.

Esimerkiksi nitriitti on lihavalmisteissa tuoteturvallisuuden kannalta välttämätön. Välttämättömät lisäaineet Atrian tuotteistuksessa arvioidaan aina tuotekohtaisesti. Yleisin käyttötarkoitus lisäaineilla on tuotteen säilyvyysominaisuuksien parantaminen.

Atria seuraa aktiivisesti lisäaineisiin liittyvää lainsäädäntöä ja viranomaissuosituksia.

Suola on välttämätön ainesosa kaikissa liha- ja leikkeletuotteissa. Sitä käytetään muun muassa maun, koostumuksen ja säilyvyyden parantamiseen.

Useissa länsimaissa suolan kulutus on epäterveellisen korkealla tasolla. Tuotteiden suolan määrän suhteen noudatetaan kansallisia suosituksia, ja tuotteistuksessa pyritään aktiivisesti kehittämään vähäsuolaisia tuotteita.

Atria siirtyi vuoden 2015 lopusta lähtien käyttämään tuotteissaan jodioitua suolaa THL:n kansanterveyttä varmistavan suosituksen mukaisesti.

Natriumglutamaatti on arominvahvenne, jota Atrian tuotteissa ei käytetä.