Pakkausmateriaalit

Tuotteiden ympäristövaikutukset

Pakkausmateriaalit

Kuluttajalle ruoan ympäristövaikutuksista konkreettisimmalta tuntuu tuotteen pakkaus. Pakkauksella on tuotteen laadun ja turvallisuuden kannalta tärkeä tehtävä. Pakkauksen on suojattava tuote ehjänä pakkaamosta kaupan kautta kuluttajan kotiin asti. Näin ehkäistään tehokkaasti myös ruokahävikkiä. 

Atria kehittää tuotteilleen aina optimaalisimmat ratkaisut siten, että pakatun tuotteen kokonaisympäristövaikutus otetaan huomioon. Pakkauskoko ja -muoto palvelevat sekä asiakkaan käyttötarpeita myymälässä että kuluttajan tarpeita kotona.

Atrian pääperiaatteet pakkausratkaisujen valintaan noudattavat jätteensynnyn ehkäisyyn tähtäävää jätehierarkiaa:

  1. Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta sekä informoida kuluttajaa tuotteen ominaisuuksista näin ehkäisten elintarvikejätteen syntyä.
  2. Pakkauksen pitää olla materiaalitehokas. Atria etsii teknisesti ja taloudellisesti toimivimman ratkaisun mahdollisimman pienellä pakkausmateriaalimäärällä tinkimättä kuitenkaan pakkauksen ensisijaisesta tehtävästä.
  3. Kolmanneksi tärkeintä on etsiä pakkausratkaisuihin sellaisia pakkausmateriaaleja, jotka ovat materiaalina ympäristöystävällisiä esim. kierrätettävissä.
  4. Atrian kaikki pakkaukset ovat joko kierrätettäviä tai sopivat energiahyötykäyttöön.

Katso kuluttajapakkausten valtakunnalliset lajitteluohjeet

Tutustu Atrian ekologiseen jauhelihapakkaukseen