Vihdoinkin ekologinen jauhelihapakkaus!

Suomessa myytävästä lihasta puolet on jauhelihaa ja myös sen myynnin arvo on puolet lihakaupasta.

Kuluttajat ovatkin toivoneet helppokäyttöisempää ja vähemmällä muovimäärällä toteutettua jauhelihapakkausta entisen kovan muovipakkauksen tilalle. Atrian uuden jauhelihapakkauksen muovimäärä on alle puolet aiemmasta ja uuden pakkauksen muovi menee niin pieneen tilaan, että se mahtuu tulitikkuaskiin. 

Pakkausuudistuksen tuloksena jauhelihan tuotannon yhteydessä syntyy 150 tonnia vähemmän muovijätettä vuositasolla. Uudessa pakkauksessa liha ei vaadi suojakaasua säilyäkseen. Vakuumipakkauksessa lihan säilyvyys paranee ja lihan myyntiaika kasvaa. 

– Jauhelihan pakkaamisen uusi innovaatio avaa uuden jakson jauhelihakaupassa, kun hankalista kovan muovin pakkauksista ja liiasta jätteestä päästään eroon. Jauhelihan ravitsemukselliset hyödyt ja helppokäyttöisyys saavat vielä sinetikseen paremman pakkauksen, jolla helpotetaan jokaisen kuluttajan arkea, toteaa tuoteryhmäpäällikkö Anna Kultalahti Atrialta.

Atria on yhteistyökumppanina rakentamassa Suomi 100 -juhlavuotta ja uusi jauhelihapakkaus on tuotettu 100-vuotisjuhlien kunniaksi.

Lue lisää