Hävikin vähentäminen on osa Atrian strategiaa

Uutiset

Hävikin vähentäminen on osa Atrian strategiaa

Hävikin vähentäminen teollisuudessa on mahdollista ja sitä voidaan tehdä monin eri tavoin. Atria-konsernin yksi meneillään olevista isoista strategisista hankkeista on hävikin minimoiminen kaikissa Atrian tuotantoyksiköissä.

– Laittamalla arjen tekemisen kuntoon emme yksin pienennä hävikkiä, mutta saamme aikaan myös entistä parempaa tuottavuutta, työturvallisuutta sekä erinomaista atrialaista laatua, sanoo hävikki-hanketta luotsaava tuotannon kehitysjohtaja Rauno Väisänen.

Käytännössä hävikin vastaiseen rintamaan lähdetään luomalla koko tuotannolle osastokohtaiset hävikkimittarit ja -tavoitteet. Tärkeä osa hanketta on myös kaiken kattavan hävikin vastaisen yrityskulttuurin luominen. Konsernitasolla yhden prosentin hävikin parannus tuo Atrialle miljoonien eurojen tulosparannuksen. Vaikka hävikki-hanke on vasta alussa, monella osastolla prosentin säästö on jo saavutettu.

Jo useiden vuosien ajan Atria on hyödyntänyt tarkasti tuotteiden valmistuksessa syntyvät sivutuotteet. Elintarvikkeeksi kelpaavia ruhonosia, jotka eivät kuitenkaan ole kuluttajien suosiossa, ohjataan lemmikkieläinrehun valmistukseen. Teurastuksen sivutuotteita ja prosessissa syntyvää elintarvikehävikkiä taas käytetään turkiseläinrehun valmistukseen.

 Lue lisää ympäristön huomioimisesta tehtaalla

Tallenna

Tallenna