Auringosta paikallista sähköä ruoan tuotantoon

Uutiset

Auringosta paikallista sähköä ruoan tuotantoon

Vähäpäästöisesti tuotettu kotimainen ruoka kuuluu osaksi Atrian ympäristövastuuta. Atria toimiikin edelläkävijänä aurinkosähkön teollisessa käyttöönotossa, kun Nurmon tehtaan alueelle nousee mittava aurinkosähköpuisto. Aurinkosähkö on kestävä ja luonnonvaroja säästävä valinta.

Atrian Auringoksi nimetty aurinkosähköpuisto on ensinnäkin Suomen suurin aurinkosähköpuisto ja toiseksi Suomen ensimmäinen teollisuuslaitoksen yhteydessä oleva sähköpuistohanke. Atrian Aurinko tuottaa täysin uusiutuvaa, päästötöntä ja kotimaista sähköä elintarviketeollisuudelle. Kaiken lisäksi se on vielä paikallisesti tuotettua.

Nurmon tehtaan alueelle asennetaan yli 24 000 aurinkopaneelia. Ne vastaavat 5 600 megawattituntia vuotuista sähköntuotantoa. Auringon säteilystä syntyvällä energialla korvataan noin viisi prosenttia tehtaan vuosittaisesta sähkön tarpeesta. Sen lisäksi, että tehtaan kokonaispäästöt vähenevät, hanke parantaa sen energiatehokkuutta. Samalla omavaraisuus ja riippumattomuus ulkopuolisista verkoista ja niiden häiriöistä lisääntyy.

Ensimmäiset aurinkopaneelit otetaan käyttöön kesällä 2017, ja koko sähköpuisto valmistuu seuraavan kahden vuoden aikana.

Atrian Aurinko kuuluu yhdentoista energiakärkihankkeen joukkoon, joille myönnettiin työ- ja elinkeinoministeriön myöntämä valtionavustus vuodelle 2017. Tuen saaneet hankkeet vastaavat parhaiten vuoteen 2030 asetettuihin kansallisiin sekä EU:n energia- ja ilmastotavoitteisiin.