kaupasta kotiin ja herkullisena lautaselle!

Kuluttajan vastuu tuoteturvallisuudesta

kaupasta kotiin ja herkullisena lautaselle!

Varmistathan kylmäketjun katkeamattomuus matkalla kaupasta kotiin!

Ruoanlaittohetkesi onnistumisen avuksi olemme koostaneet ohjeistuksen tuotteidemme säilytyksestä ja käsittelystä.

Ohjeet löytyvät tuotteidemme päällysmerkinnöistä sekä kuluttajille että ammattilaisille suunnatuilta verkkosivuilta. Ohjeita noudattamalla voit omalta osaltasi varmistaa ostamasi tuotteen laadun ja tuoreuden säilymisestä parhaana mahdollisena kaupan tiskiltä ruokapöytään saakka.

Turvallisesti kaupasta kotiin

Varmista aina kylmäketjun katkeamattomuus matkalla kaupasta kotiin. Mikäli matka on pidempi, kannattaa kuljettamiseen varata kylmälaukku. Kotiin tultaessa siirrä kylmäsäilytystä vaativat elintarvikkeet heti jääkaappiin. Varmista samalla, että jääkaappi on säädetty oikeaan lämpötilaan. Suositeltava lämpötila on +2 - +5 ⁰C. Säilytä helposti pilaantuvia elintarvikkeita aina jääkaapin kylmimmässä osassa. Jääkaapin kylmin osa vaihtelee laitteesta riippuen. Tavallisimmin jääkaapin kylmin osa sijaitsee kaapin alaosassa ja lämpimin ylähyllyllä. Jo kertaalleen kypsennetyt, jäähdytetyt ruoat kannattaa säilyttää jääkaapin ylähyllyllä maku- ja hajuhaittojen siirtymisen estämiseksi.

Elintarvikkeiden pakkausmerkinnät kertovat usein, missä lämpötilassa niitä tulee säilyttää. Jos säilytät elintarviketta korkeammassa lämpötilassa kuin säilytysohjeessa on kehotettu, tuote ei välttämättä säily pakkauksessa mainittuun viimeiseen käyttöpäivään saakka.

Eikö tuote vastannut odotuksiasi?

Eikö tuote vastannut odotuksiasi?

Mikäli tuote ei vastaa pakkausmerkintöjä tai muita tuotteelle asetettuja lupauksia, on syytä ottaa yhteyttä kuluttajapalveluumme. Kaikki asiakas- ja kuluttajapalautteet selvitetään ja raportoidaan. Saamme arvokasta palautetta prosessien kehittämiseksi. 

Atrian kuluttajapalveluun voi lähettää myös positiivista palautetta, jotta saamme tietää, kun olemme onnistuneet normaalia paremmin! 

Ota yhteyttä kuluttajapalveluumme