Kylmäketju kaupasta kotiin

Jotta jokainen voisi onnistua kotona ruoanlaitossa, Atria pyrkii tuotteen päällysmerkinnöissä antamaan ohjeet tuotteidensa säilytyksestä ja käsittelystä. Ohjeita noudattamalla voit omalta osaltasi varmistaa ostamasi tuotteen laadun ja tuoreuden säilymisestä parhaana mahdollisena kaupan tiskiltä ruokapöytään saakka.

Varmista aina kylmäketjun katkeamattomuus matkalla kaupasta kotiin. Mikäli matka on pidempi, kannattaa kuljettamiseen varata kylmälaukku. Kotiin tultaessa siirrä kylmäsäilytystä vaativat elintarvikkeet heti jääkaappiin. Varmista samalla, että jääkaappi on säädetty oikeaan lämpötilaan. Suositeltava lämpötila on +2–+5 ⁰C.

Säilytä helposti pilaantuvia elintarvikkeita aina jääkaapin kylmimmässä osassa. Jääkaapin kylmin osa vaihtelee laitteesta riippuen. Tavallisimmin jääkaapin kylmin osa sijaitsee kaapin alaosassa ja lämpimin ylähyllyllä. Jo kertaalleen kypsennetyt, jäähdytetyt ruoat kannattaa säilyttää jääkaapin ylähyllyllä maku- ja hajuhaittojen siirtymisen estämiseksi.

Elintarvikkeiden pakkausmerkinnät kertovat usein, missä lämpötilassa niitä tulee säilyttää. Jos säilytät elintarviketta korkeammassa lämpötilassa kuin säilytysohjeessa on kehotettu, tuote ei välttämättä säily pakkauksessa mainittuun viimeiseen käyttöpäivään saakka.